AgroKlub.com

\

Voćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Voćarstvo » Zasađen voćnjak starih sorti na parceli pored škole

Zasađen voćnjak starih sorti na parceli pored škole

Suradnja mjesnog odbora i škole

Zasađen voćnjak starih sorti na parceli pored škole

Datum: 16.03.2017. 18:00

Kategorija:

Voćarstvo

Uz pomoć članova Mjesnog odbora tijekom sunčanog prijepodneva na parceli pored škole posađeno je 25 stabala starih vrsta jabuka, krušaka, trešanja, nekoliko stabala oraha te grmova aronije.

Suradnja vinkovačkog Mjesnog odbora Lenije i Osnovne škole Ivana Mažuranića urodila je prvim plodovima, a jedna od njih je i sadnja malog voćnjaka na prostoru uza samu školu sa starim voćnim sadnicama. Ideja je potekla iz Mjesnog odbora Lenija čiji predsjednik Dalibor Šandrk ne skriva zadovoljstvo.

"Gledajući ovu neiskorištenu površinu niz godina došli smo na ideju da u suradnji s osnovnom školom posadimo park starih voćnih vrsta kako bi djeca vidjela kako izgledaju naše autohtone voćne vrste i da nisu sve jabuke od kilogram i pol", kaže Šandrk.

Stare sorte primjer djeci

Uz pomoć članova Mjesnog odbora tijekom sunčanog prijepodneva na parceli pored škole posađeno je 25 stabala starih vrsta jabuka, krušaka, trešanja, nekoliko stabala oraha te grmova aronije.

"Ovdje će djeca moći vijdjeti cijeli proces nastanka voća koje jedu i konzumiraju", napominje Šandrk kojem su se u sadnji voćki ubrzo pridružili i učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama koji su zorno slušali i gledali kako se sadi voćka i na što sve pri tome treba obratiti pozornost.

"Ovo je hvalevrijedna inicijativa gdje će se djeca upoznati s tradicionalnim vrstama voća i naučit kako se ophoditi prema biljkama i znati se upoznati s onime što pruža ova bogata slavonska zemlja", kazao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić koji se također pridužio ovoj akciji.

Broj pregleda članka: 1399; Uspješnost članka: 90.95

Tagovi: Suradnja, Voćke, Vinkovci, škola, Lenije, Učenici, Dalibor Šandrk, Ivan Mažuranić

Ključne riječi članka: zasadjen, vocnjak, starih, sorti, na, parceli, pored, skole, djeca, šandrk, odbora, mjesnog, starih, mjesnog odbora


Alen Kuns

Svi tekstovi autora

Autor Alen Kuns

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (38%)

Isuzu D-Max (8%)

Mitsubishi L200 (4%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (21%)

VW Amarok (20%)

Broj glasova: 98

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »