Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vincekovo
  • 30.01.2014. 08:30

Snježna Vinceška na Banovom brdu

Ovogodišnje Vincekovo za Belje je značilo dvostruko zadovoljstvo. Graševina, koja čini 80 posto njihove proizvodnje, u regiji je među vodećima

  • 396
  • 24
  • 0

Velike oscilacije vremena su danas česte. Sv. Vinko je tako i prošle godine, kao i ove, vinogradarima podario snijeg. Blagoslov vinograda i vina dobro je poznati običaj u cijeloj Hrvatskoj. No, u Baranji ovaj blagoslov u ime Sv. Vinka kao da je pao na posebno plodno tlo. Dokazuju to i statistički podaci. U 2013. prodano je čak 700 tisuća litara beljskih vina više, podignuti su novi vinogradi, a ostvaren je i proboj na inozemno tržište. Plan za 2014. neće biti ništa manje ambiciozan.

Beljska vina imaju sve veću uzlaznu putanju, s svoju proizvodnju iz dana u dan šire. Na Banovom brdu trsovi su bili okićeni suhomesnatim proizvodima, a dostojno je proslavljen i uspjeh zlatne beljske kapljice, jer dugoročni cilj je zauzeti vodeći položaj u regiji što se tiče graševine, a to im vrlo dobro ide. Stil i karakter vina prepoznat je na domaćem tržištu, no za tržište EU došlo je i do nekih prilagodbi okusa. Manje alkohola, pitkije vino. Osim podizanja količina, s novima nasadima doći će i do novih tržišta.


Tagovi

Vinceška Tržište Belje Vino Graševina Vinogradi Snijeg Goran Pajnić


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ekipa, siguran sam da među vama ima netko da mi pomogne reći koje su ovo sorte šljive... Nisam neki poznavatelj, gledam sortne liste, meni to sve slično.. pa me zanima drugo mišljenje. ;)
Unaprijed hvala :)