Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pšenica - SAFEX (Johannesburg)

Pregled burzovnog izvješća za proizvod "Pšenica" s burze "SAFEX (Johannesburg)".

Podaci na servisu 'Tržište' trenutno nisu ažurni. Naš tehnički tim radi na izmjeni servisa za prihvat podataka s drugih izvora.
Više informacija

268.93 EUR/t

+1,01%

NAPOMENA: Iskazane cijene rezultat su računalne obrade i simplifikacije burzovnih izvješća, te im je svrha dati okvire kretanja cijena. Čitav niz detalja stoji iza iznosa, a koji opisuju kvalitetu i lokaciju sirovine, kao i druge komercijalne uvjete budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinoj cijeni robe valja se podrobno informirati na službenim stranicama davatelja iste (npr. burze u Parizu, Chicagu ili drugdje). Dinamika sinkronizacija cijena može značiti razlike, kao i njihova vremenska validnost - budući da u nedostatku realiziranih cijena najbliži futures iskazujemo kao trenutnu.

Servis Tržište je razvijen u dobroj vjeri na pomoć domaćoj poljoprivredi te je javnosti ponuđen bez naplate. Podsjećamo da u uvjetima korištenja Agrokluba napominjemo kako ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korištenjem danih podataka, baš kao što niti ne sudjelujemo u ostvarenoj dobiti tamo gdje se informacija pretvori u vrijednost.

Pšenica @oglasnik

Pšenica - Biljne vrste i sorte

Pšenica @ KLUB

Setva pšenice je na kraju optimalnih rokova. Kasnijom setvom pšenice postoji rizik lošeg prezimljavanja biljaka, usled loših vremenskih uslova, kao i smanjenja prinosa.

Claas Tucano 440 + adapter Claas Vario 620 + Claas Arion 630 CIS žetva pšenice 2022 Hvala #ClaasAmbasadori

Zaštita pšenice prije Uskrsa...

Pregled pšenice zasejane na parceli u okolini Kragujevca. Pšenica je trenutno na početku faze bokorenja i na njoj nisu primećeni znaci pojave prouzrokovača oboljenja, kao ni napada štetočina.

+6

Pregledajte usjeve strnih žita...ima žućenja, korjen nije izmrzao usljed golomrazica, prvom prihranom i višom temperaturom regenerisati će se... #strnažita #pšenica

+2

Poljoprivrednici Stiga zatražiće danas od predstavnika Ministarstva poljoprivrede odgovor kome da prodaju višak pšenice koji nije izvezen prošle godine, zbog odluke države da čuva prehrambenu sigurnost. Predsednik Udruženja poljoprivrednika tog kraja Nedeljko Savić rekao je da su poljoprivrednici ne...

Optimalni rok za setvu ozime pšenice se bliži kraju, međutim padavine će uticati na to da se setva produži. Pretpostavljam da će trend visokih cena pšenice koji se ponavlja s proleća, kao i drastično povećanje cena mineralnih đubriva uticati da se planirane površine pod pšenicom povećaju u odnosu na...

+7

AKTUELNO! Obratite pažnju na cikade i vaši u pšenici i ječmu! Oni su prenosioci virusa, koji mogu zaraziti ceo usev i dovesti do gubitka prinosa. Na ovom linku možete naći našu preporuku kako, čime, u kojim količinama tretirati pšenicu i ječam. https://www.agrimatco.rs/.../sveobuhvatni-jesenji.../

"Da vam rodi vino i pšenica I u kući sva dečica" Hristos voskrese!

Skoro su nam rekli “kolike gliste k’o zmije”. Šta vi mislite o prisustvu organske materije na parcelama našeg domaćina Nikole Bogdanova? ✅ Jesenas je rađen tretman Bioplugom, zemljište je rastresito, baš kao što treba da bude, a pšenica lepo ubokorena.

+3