Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodno-vezane potpore
  • 25.05.2017. 07:30

Obveza držanja stoke za proizvodno vezanu potporu

Za ostvarivanje prava na proizvodno vezanu potporu u 2017. godini za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze koje su prijavljene u jedinstvenom zahtjevu za 2017. godinu propisana obveza minimalnog razdoblja držanja grla na gospodarstvu od 100 dana, koje počinje 10. lipnja i završava 17. rujna 2017.

Foto: bigstockphoto.com,
  • 3.923
  • 242
  • 0

Obavještavamo vas da je za ostvarivanje prava na proizvodno vezanu potporu u 2017. godini za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze koje su prijavljene u jedinstvenom zahtjevu za 2017. godinu propisana obveza minimalnog razdoblja držanja grla na gospodarstvu od 100 dana, koje počinje 10. lipnja i završava 17. rujna 2017.

U slučaju da grlo prema službenim evidencijama nije u propisanom razdoblju bilo prisutno na gospodarstvu, neće biti prihvatljivo za potporu.

Uvjeti proizvodno vezane potpore

Samo ona grla (mliječne krave, krave dojilje i ovce i koze) koja su prijavljena na jedinstvenom zahtjevu 2017, registrirana u JRDŽ-u i svim propisanim upisnicima, pravilno označena u skladu s veterinarskim propisima te držana na gospodarstvu barem do 17. rujna moći će ostvariti proizvodno-vezanu potporu u 2017. godini.

Grla koja iz bilo kojih razloga napuste gospodarstvo prije 17. rujna 2017. godine (a da se pri tom ne izvrši nadomještanje ili prijava više sile zbog bolesti ili uginuća Agenciji za plaćanja) neće biti prihvatljiva za potporu, te se za njih neće moći isplatiti ova vrsta potpore.

Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2017. godinu (Narodne novine 45/2017. od 10.5.2017.) utvrđuje se obavezno razdoblje držanja od 100 dana, bez mogućnosti da grla držana na gospodarstvu kraće od tog minimalnog roka ostvare umanjeni iznos potpore (članak 36, čl. 38. i čl. 39 Pravilnika).

3 iznosa potpore za PVP za krave u proizvodnji mlijeka

Od kampanje izravnih plaćanja 2017. primjenjuju se tri različita jedinična iznosa potpore za krave u proizvodnji mlijeka za tri razreda veličine stada: do 50 grla; 51-200 grla i više od 200 grla, kako bi se dio sredstava preusmjerio korisnicima najosjetljivijim na dugogodišnje nepovoljne trendove u sektoru, tj. malim i srednjim proizvođačima mlijeka.

  1. jedinični iznos za prvi razred (za prvih 50 krava) bit će najviši;
  2. jedinični iznos za krave od 51. do 200. iznosit će 83% najvišeg (prvog) iznosa;
  3. jedinični iznos za krave od 201. nadalje iznosit će 68% najvišeg (prvog) iznosa.

Dodatne informacije o izravnoj potpori možete dobiti u Ministarstvu poljoprivrede: izravna.potpora@mps.hr

Foto: bigstockphoto.com, 123pixels


Dokumenti


Tagovi

Proizvodno-vezane potpore Držanje stoke


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]