Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni filmski festival
  • 05.06.2016. 16:30

Zeleni filmski festival u Rijeci

Festival filmova koji govori o temama koje se vežu uz zeleni način života.

Foto: Zeleni filmski festival - ZEFF/Facebook
  • 801
  • 88
  • 0

Zeleni filmski festival je projekt udruge Ekološko socijalni forum (ESF) koji ima za cilj promovirati održivi razvoj i sve one ideje i vrijednosti koje potiču zaštitu prirode uz čim veću socijalnu angažiranost. Ovogodišnji 2. Zeleni filmski festival održat će se od 11. do 15. listopada 2016. u Rijeci.

Zeleni filmski festival (ZEFF) je festival filmova koji govori o temama koje se vežu uz zeleni način života. Zaštita okoliša, zdrava hrana, obnovljivi izvori energije klimatske promjene, zaštita životinja, problem pitke vode, zdravlje, zbrinjavanje otpada, koncept zelenih gradova i slične teme u fokusu su ovoga festivala.

Najboljem filmu dodjeljuje se nagrada Zeleni morski konjić - Green SeahorseAward.

Za festival je već otkupljeno 12 kvalitetnih dugometražnih filmova koji su dobili brojne nagrade na prestižnim svjetskim festivalima. Prikazati će se filmovi koji govore o brojnim bitnim temama koje okupiraju današnje društvo kao što su: nestanak brojnih vrsta sjemena i borba za očuvanjem bioraznolikosti, sprječavanje istrebljenja brojnih životinjskih vrsta, holistički pristup ekologiji, utjecaj klimatskih promjena na život brojnih društvenih zajednica, iskoristivost otpada, problem bacanja hrane, borba pojedinca protiv moćnih korporacija i za očuvanje svoga doma, pasivna gradnja kao mogućnost smanjenja globalnog zatopljenja.

Moto Zelenog filmskog festivala je "Let's make it green".

I ove godine planira se održavanje "ZEFF - juniora", posebnog programa unutar festivala koji je posvećen najmlađima. Svijest o ekologiji i zdravom životu potrebno je kod mladih razvijati već od najranije dobi pa se ovom dijelu festivala posvećuje najveća pažnja.

Cilj je i razvoj volonterstva

Uz tjednu održavanja Zelenog filmskog festivala inicirati će se i sukladne manifestacije, kao što su izložbe slika, postavke u Gradskoj biblioteci te sadržaji sa sličnom tematikom.

Jedan od ciljeva Zelenog filmskog festivala je i razvoj volonterstva kao bitnog čimbenika u razvoju svijesti o zajedništvu i potrebi učestvovanja u društveno bitnim projektima. Raduju se svakom novom volonteru koji će pomoći raditi na promociji Festivala.

"Za drugo izdanje Zelenog filmskog festivala pripremamo i brojne nagrade za posjetitelje kako bi i na taj način dodatno motivirali na ekološku edukaciju", ističe mr.sc. Aljoša Babić, organizator Zelenog filmskog festivala.

Dodatne informacije potražite na web stranici ZEFF ili se obratite na jedan od kontakata: info@zeff.com.hr, 098 426 084.

Foto: Zeleni filmski festival - ZEFF/Facebook


Tagovi

Zeleni filmski festival Rijeka Ekološko socijalni forum Energija Očuvanje Bioraznolikost Festival


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]