Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastronomska manifestacija Umag
  • 08.08.2014. 11:25

U Umagu održana fešta od rajčica

U Umagu je održana još jedna fešta od rajčica u sklopu koje je održan stručni skup na temu tehnoloških dostignuća u uzgoju rajčice. Najuspješnijim uzgajivačima dodijeljene su nagrade, a fešta je imala i humanitarni karakter

  • 113
  • 7
  • 0

Već tradicionalno, u Umagu se Podravkinom feštom od rajčica obilježava glavna berba rajčica koja u Istri počinje početkom kolovoza. Manifestacija se svake godine organizira u suradnji Podravke, grada Umaga i Turističke zajednice grada, a ove godine obilježila je svoje 13. izdanje. Kako je riječ o najomiljenijoj pučkoj gastronomskoj manifestaciji u Umagu, ne čudi da je ove godine privukla nekoliko tisuća posjetitelja kojima su ponuđena četiri jela na temu rajčice.

Na stručnom skupu podijeljena najnovija tehnološka iskustva u uzgoju rajčice

U sklopu Dana rajčice održan je i stručni skup na kojem su domaći i strani stručnjaci sa proizvođačima rajčice iz Istarske županije podijelili najnovija iskustva u primjeni suvremenih tehnologija u uzgoju rajčice za preradu. Ovom prilikom, gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese istaknuo je kako će grad i dalje poticati proizvodnju, ali i stvaranje uvjeta za modernizaciju prerade rajčice, dok je podršku stvaranju branda Istarske rajčice dao Mladen Milohanić iz odjela za poljoprivredu Istarske županije.

Najuspješnijima dodijeljene nagrade

Nagrađeni su i najuspješniji proizvođači pa je priznanje za najviše isporučene rajčice u 2013. godini dobio Agroprodukt iz Pule, najveći prinos rajčice po hektaru imao je Romano Forca dok je najveći napredak u proizvodnji ostvario Emanuele Štokovac. Održan je i izbor najveće istarske rajčice, a pobijedu je odnijela "pomidora" od 1415 grama koju je uzgojila Zora Grbac.

Fešta je imala i humanitaran karakter jer se prodajom jela od rajčice i Studene prikupilo 28.030 kn za nabavu Neurofeedback uređaja koji je potreban djeci s teškoćama u razvoju u Umagu. Na ovaj su način stanovnicu Umaga i njihovi gosti s Podravkom još jednom pokazali svoju humanost.


Tagovi

Fešta od rajčica Dani rajčica Tehnološka iskustva Uzgoj Vili Bassanese Modernizacija Mladen Milohanić Nagrade Romano Forca Agroprodukt Emanuele Štokovac Zora Grbac Humanitarni karakter Podravka Umag Pomidora Proizvodnja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?