Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nagrada najboljima
  • 10.07.2013.

Svaki trud se isplati

U kategoriji poljoprivrednih proizvođača kao najbolji nagrađeni su Stjepan Brčić iz Vrbanje, koji obrađuje 500 hektara, te Antun Jovanovac iz Gradišta, koji obrađuje 51 hektar poljoprivrednih površina

Foto: Alen Kuns
  • 226
  • 18
  • 0

Važan sastavni dio tradicijske priredbe "Krug naš svagdašnji - žetva i vršidba u prošlosti" u sklopu koje je prošloga vikenda na Ilijinom i Rezinom stanu nedaleko Županje upriličen prikaz žetve i žetvenih običaja u Slavoniji s početka 20. stoljeća, kada se žito kosilo ručno, je i dodjela nagrada i priznanja poljoprivredne zadruge "Napredak" iz Županje najboljim kooperantima proizvođačima u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji. Nagrade i priznanja se u pravilu dodjeljuju za uspjeh u proizvodnji u prethodnoj godini.

"Sama ideja o ovome projektu potekla je iz naše zadruge, od pokojnog Stjepana Tucakovića, koji je s direktorom Turističke zajednice Županja Mirkom Bačićem sve i pokrenuo. Nama je drago da naša zadruga, koja djeluje više od 60 godina, daje veliki doprinos projektu koji ima hrvatski nivo i koji će, nadamo se, s obzirom na ulazak Hrvatske u EU, postati i okosnica kontinentalnog turizma ovoga kraja", napomenuo je direktor zadruge Marko Bačić.

U kategoriji poljoprivrednih proizvođača kao najbolji nagrađeni su Stjepan Brčić iz Vrbanje, koji obrađuje 500 hektara, te Antun Jovanovac iz Gradišta, koji obrađuje 51 hektar poljoprivrednih površina.

Stočari Petar Borilović iz Bošnjaka, koji ima 20 muznih krava i godišnje proizvede 110.000 litara mlijeka, te Ivo Stojanović iz Babine Grede, koji u vlasništvu ima 100 muznih krava i godišnje proizvede 630.000 litara mlijeka proglašeni su najuspješnijim stočarima i proizvođačima mlijeka u 2012. godini.

Uz pehare i priznanja koja su im uručili županjski gradonačelnik Davor Miličević, povjerenik gradonačelnika Zagreba Igor Toljan, vukovarsko-srijemski dožupan Željko Cirba i predstavnik glavnog pokrovitelja tvrtke Granolio Hrvoje Filipović, nagrađeni su i dobili i proizvode tvrtke Farmos iz Osijeka. U programu prikaza starinske žetve, koji je uslijedio, sudjelovali su članovi kulturno-umjetničkih društava i konjogojske udruge "Stari graničar", okupljeni u "mobu", koju su u prošlosti činili rođaci, prijatelji i susjedi kako bi zajednički sudjelovali u žetvi ili nekom drugom zahtjevnijem poslu.

Među mnogobrojnim posjetiteljima, koje su domaćini poslužili tradicionalnim slavonskim kulinarskim specijalitetima poput guščjeg paprikaša, koji su Slavonci jeli tijekom žetve, nalazili su se i turisti pristigli u Županju izletničkim vlakom Žetelac express iz Zagreba, organiziranim u suradnji s Hrvatskim željeznicama. Posjetitelji su također imali prigodu vozit se zaprežnim kolima po poljima, a na izložbeno-prodajnom sajmu razgledati narodne rukotvorine i kušati slavonske tradicionalne prehrambene proizvode.

Autor: Alen Kuns Foto: Alen Kuns


Tagovi

Manifestacija Nagrade Stočari Poljoprivredni proizvođači Napredak Županja Kruh Žetva Zadruga "Napredak"


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]