Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Antonja
  • 13.01.2024. 09:00
  • Istarska, Rovinjsko Selo

Antonja i ove godine slavi festival istarske supe te izložbe maslinovog ulja i vina

Prilika je to, kažu organizatori, da se proizvodi približe široj publici Rovinja i Istre te svim ljubiteljima tradicionalne gastronomije, ljubiteljima istarskih vina i maslinovih ulja

Foto: Agencija Alphera
  • 485
  • 33
  • 0

Tradicionalna Antonja i ove godine objedinjuje Festival istarske supe, i to 10. po redu, 33. Izložbu vina Rovinjštine, kao i 21. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine.

Bogat program koji će se održati u Rovinjskom Selu u petak, 19. siječnja i u subotu 20. siječnja 2024. godine njeguje tradiciju poljoprivrednika, maslinara i vinara Rovinjštine te na taj način posebno naglašavaju važnost očuvanja i podizanja kvalitete plodova rada i truda s ovog područja. Prilika je to da se proizvodi približe široj publici Rovinja i Istre te svim ljubiteljima tradicionalne gastronomije, ljubiteljima istarskih vina i maslinovih ulja. 

Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve fizikalno-kemijske i senzorne analize. 

Degustacija supe na licu mjesta

Kako najavljuju, u petak će se održati Festival istarske supe s početkom u 18 sati, a posjetitelji će ih moći degustirati na licu mjesta. Kupnjom bukalete za degustaciju, posjetitelji mogu tako ponijeti prigodni suvenir.

"Ocjenjivat će se priprema tradicionalne i kreativne istarske supe. Sudjeluje ukupno 10, za sada, prijavljenih ekipa, a ocjenjivat će se i "najbolja kumpanija" što je prethodnih godina bila zapravo nagrada za najbolje uređeni štand te najbolja supa po izboru publike", rekao je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić.

43 uzoraka vina i 63 uzoraka maslinovog ulja

Ove je godine prijavljeno ukupno 43 uzoraka vina koji će se ocjenjivati u kategoriji profesionalnih proizvođača te u kategoriji proizvođača hobista dok je maslinovih ulja ukupno pristiglo 63 uzoraka. Zanimljivost je da je ova manifestacija i jedna od pionira u Hrvatskoj koja je uvela degustaciju i prezentaciju ekoloških i biodinamičkih vina koje će se moći degustirati i ove godine.  

I petak i subotu, službeni program kroz degustacije istarskih supa, vina i maslinovih ulja kreće od 18 sati. U petak će se u 20:30 sati održati proglašenje pobjednika 10. Festivala istarske supe, a u subotu u 19 sati podijelit će se priznanja i nagrade za najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine.  Zabavni program kreće uz glazbu i veselje od 22 sata.

Za sve zainteresirane, ulaz je besplatan.

Organizatori manifestacija su Udruga Agrorovinj i Mjesni odbor Rovinjsko Selo.


Tagovi

Antonja Rovinjsko selo Izložba vina Festival istarske supe Rovinjština Izložba maslinovih ulja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]