Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 26.09.2021. 12:00

Ratarski i svestrani - dva aduta John Deera za titulu traktora godine

Najjači u svojoj seriji 7R 350 AutoPower i svestrani traktor 6M 120 AutoPower bore se za titulu traktora godine, svaki u svojoj kategoriji.

Foto: John Deere
  • 327
  • 61
  • 0

John Deere se na ovogodišnji izbor za najbolji europski traktor prijavio s dva kandidata - 7R 350 AutoPower u kategoriji ratarskih i 6M 120 AutoPower u kategoriji svestranih traktora pogodnih za mješovite farme.

"Istaknute konture i dinamičke dizajnerske linije izražavaju čistu gustoću snage i okretnost ovog traktora“, tim je riječima Felix Nagelin, zadužen za dizajn John Deere traktora predstavio finalista prve kategorije. 

Najjači model u svojoj seriji odlikuje 9-litreni 6-cilindrični motor snage 350 KS, dok dodatnih 33 KS (ukupno 388) može dostići zahvaljujući Intelligent Power Management (IPM). S minimalnom težinom otpreme od samo 11,4 tone, ovaj najnoviji model ima impresivan omjer snage i težine od samo 29 kg/KS.

Svi traktori serije 7R pa tako i ovaj opremljeni su prijenosom od 40 km/h i kočnicama prednje osovine, a njihovo je nosivost povećana za dvije tone kako bi dosegla najveću dopuštenu težinu od 18 t.

Užitak vožnje 

Prvoklasnu sposobnost upravljanja pruža poboljšani ActiveCommand Steering 2. Radi se, kako su pojasnili inženjeri tvrtke, o elektroničkom sustavu koji koristi žiroskop da bi osjetio bilo koje skretanje i automatski nadoknađuje vožnju kako bi savršeno ostao na putu.

Traktor ima potpuno mehanički mjenjač e23 konstruiran za pružanje maksimalne učinkovitosti i robusnosti u poljoprivredi i nekim zahtjevnim transportnim primjenama. AutoPower omogućuje ujednačeno ubrzavanje od početne do maksimalne brzine jednom ručicom i apsolutno bez uporabe spojke, a dostupan je u četiri načina: potpuno automatski, prilagođeni, ručni i način s papučicom, koji omogućuju reguliranje brzine kretanja neovisno o brzini motora.

AutoPower omogućuje ujednačeno ubrzavanje od početne do maksimalne brzine

"Sustav Efficiency Manager omogućuje da unaprijed odredite brzinu kretanja, a zatim postavlja broj okretaja motora na optimalnu brzinu za uštedu goriva automatskim povećanjem i smanjenjem stupnja prijenosa“, pojašnjavaju stručnjaci. 

Rukovatelji mogu uključiti ili isključiti EKO brzinu gumbomna ručici gasa ili na stranici s postavkama mjenjača sustava CommandCenter.

Udobnost kabine

Finalista TotY-a odlikuje potpuno nova luksuzna kabina, upravljački joystick CommandPRO, vrhunsko sjedalo s masažnom funkcijom, DAB + radio sa zaslonom osjetljivim na dodir s Apple CarPlay kompatibilnošću i sustavom zvučnika 6.1, poboljšana tehnologija Precision Ag mogućnosti i još mnogo toga.

Dopunjena uspostavljenim Wireless Data Transferom između CommandCentre zaslona traktora i udaljenog računalnog operacijskog centra, najnovija aplikacija MyOperations sada može poslužiti kao digitalni snimak polja pomoću koje operateri mogu dokumentirati bilo koji zadatak i znati da će se podaci sigurno pohraniti u njihov osobni račun operativnog centra.

Ovladati snagom traktora  jednostavno je s novim CommandPRO joystickom

"Ako radite noću, naše novodizajnirano pakiranje LED svjetala pruža 60 posto više svijetla od prethodnih i omogućuje pokrivenost područja od 360° osvjetljenja koje nema premca“, naglašavaju iz John Deera. 

Valja spomenuti i kako se za ovu seriju standardno tvorničko jamstvo udvostručilo na dvije godine ili 2.000 sati, isto kao i na onima 8R i 9R. Dodatno, opcijski PowerGard Protection/Plus uvjeti produljenja jamstva sada su još isplativiji, s rokovima do osam godina ili 8.000 sati.

Svestrani John Deere 6M 120 AutoPower

Drugog finalista ove tvrtke, traktora 6M 120 AutoPower pokreće 4-cilindrični  EWL motor od 4,5 litara snage 133 KS, dok dodatnih 12 kao i prethodnih može ostvariti pomoću Intelligent Power Management-a (IPM).

"Riječ je o kompaktnijem traktoru serije 6M nego što je John Deere dosad imao u svojoj ponudi, a dizajn niske haube pruža jasan pogled na prednji dio traktora. Uz to, manji volan i novo dizajnirani panoramski krov kabine pružaju bolju vidljivost prilikom rada s utovarivačem ili pri radu u zatvorenim prostorima", rekao je prilikom predstavljanja novih modela u Osijeku Robert Poretti, product specialist tvrtke.

Među brojnim novostima u odnosu na prethodnike je proširena kabina koja uključuje novo dizajnirane ploče s integriranim zaslonom koji omogućava jednostavnu prilagodbu stroja.

PowrQuad AutoQuad Plus sustav omogućuju vozaču udobno mijenjanje brzina sa standardnim kvačilom. Zahvaljujući EcoShift funkciji automatski pri višim brzinama, broj okretaja motora se smanjuje – što vlasniku donosi dvostruku korist, manju potrošnju goriva i razina buke.

Manji volan i novo dizajnirani panoramski krov kabine pružaju bolju vidljivost prilikom rada s utovarivačem

Finalist 6M 120 opremljen je hidrauličkom pumpom kapaciteta do 114 l/min, dok ostale opcije uključuju i gume s do dva metra promjera, te tvornički ugrađeno prednje priključno vratilo.

"Nudi bolje performanse, mogućnosti i jednostavnost korištenja od svog prethodnika, serije 6030“, ističu inženjeri. 


Tagovi

TotY John Deere 7R 350 AutoPower 6M 120 AutoPower Traktor godine 2021. Finalist


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]