• Državne potpore
  • 01.09.2016. 16:30

Potpora otočnim poslodavcima u poljoprivredi!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu državnih potpora male vrijednosti u 2016. otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

  • 1.015
  • 50
  • 0

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu državnih potpora male vrijednosti u 2016. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Korisnici potpora su otočni poslodavci, odnosno fizičke osobe-obrtnici i pravne osobe koje imaju sjedište na otocima i koji svoju djelatnost obavljaju na otocima, a uključuju i poljoprivredu.

Rok za podnošenje Zahtjeva i propisane dokumentacije je do 31. listopada 2016. Kriteriji za ostvarivanje prava na potpore su: broj zaposlenih radnika te obavljanje djelatnosti u poljoprivredi - poljoprivredna proizvodnja na postojećim i novim nasadima na otvorenom i u zaštićenim prostorima (maslinarstvo, vinogradarstvo, sredozemno voćarstvo, uzgoj i prerada ljekovitog bilja, povrtlarstvo).

Potpora za zapošljavanje djelatnika u poljoprivredi

Tu su i ekstenzivno i poluintenzivno ovčarstvo i kozarstvo; pčelarstvo; proizvodnja i prerada proizvoda s oznakom "Hrvatski otočni proizvod"; školjkarstvo; ulov plave ribe, a na području vanjskog ribolovnog mora i bijele ribe, mrijest, uzgoj i prerada ribe i drugih morskih organizama; trgovina ribom; ronilaštvo; uzgoj, selektivno i kontrolirano vađenje, obrada i konfekcioniranje koralja i spužvi; kamenarstvo za potrebe klesarstva; klesarstvo; proizvodnja morske soli; jedrarstvo; proizvodnja ribarskih alata; lončarstvo; izrada posebnih otočnih suvenira; turizam održivih razmjera u novim i postojećim obnovljenim i prenamijenjenim objektima i to: u hotelima, motelima, kampovima i marinama.

Više informacija možete pronaći ovdje, ali i u javnom pozivu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Otočni poslodavci Radna mjesta


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zašto odabrati i kako brinuti o Božićnim drvcima s korijenom ? - Umjetnom boru treba 2500 godina da se razgradi a jedno stablo poput obične smreke u starosti od 5 godina u 12 mjeseci proizvede dovoljno kisika za jednu osobu za dva mjeseca d... Pročitaj cijelu bilješku »