Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fit for 55
  • 15.07.2021. 16:00
  • Osijek

Novi paket EK: Oporezivat će se plavi dizel i uvoditi električna vozila?

Europska komisija donijela je paket koji sadrži 13 zakonskih prijedloga. Mnogi od njih tiču se i poljoprivrede.

Foto: Maja Celing Celić
  • 7.350
  • 554
  • 0

Europska komisija donijela je niz prijedloga kako bi se do 2030. klimatskim, energetskim, prometnim i poreznim politikama te onima o korištenju zemljišta smanjile neto emisije stakleničkih plinova za barem 55 posto u usporedbi s razinama iz 1990.

Želi li Europa do 2050. postati prvi klimatski neutralan kontinent i ostvariti europski Zeleni plan, to smanjenje moramo postići u sljedećem desetljeću, poručuju u priopćenju o paketu nazvanom "Fit for 55".

Paket sadrži 13 zakonskih prijedloga, koji bi europsko gospodarstvo ovisno o energiji fosilnih goriva trebali preobraziti u ugljično neutralno do 2050. godine, smanjiti onečišćenje i promet temeljiti na baterijskom punjenju.

Naime, plan je da do 2035. godine emisije budu smanjene za 100 posto što će najviše utjecaja imati na prodaju novih automobila koje pokreće motor s unutarnjim sagorijevanjem, a koja bi nakon te godine prema ovom prijedlogu bila zabranjena. 

Alternativa su električna vozila. Naime, kako stoji u paketu EK, ta vrsta vozila bi iz godine u godinu trebala biti sve povoljnija u odnosu na one koja troše benzin ili dizel budući da će EU kroz druge mjere, a spominje se i oporezivanje, potaknuti značajno smanjenje troška vlasništva električnih automobila u usporedbi s konvencionalnim. 

Oporezivat će se plavi dizel?

Kada je riječ o oporezivanju i gorivima, ono što će naše poljoprivrednike i ribare sigurno najviše zanimati je i moguće oporezivanje plavog dizela. 

Naime, ovaj paket predviđa ukidanje nacionalnih propisa o izuzeću nekih vrsta fosilnih goriva od oporezivanja kao što je plavi dizel koji se u Hrvatskoj koristi u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi.

Ipak, Komisijin prijedlog ostavlja mogućnost da države članice ostave porezne povlastice, kao svojevrsnu mjeru socijalne politike, za najranjivija i "energetski siromašna" kućanstva. 

Emisije iz poljoprivrede

U okviru ovoga plana objavljena je i Uredba o korištenju zemljišta, šumarstva i poljoprivrede koja propisuje opći cilj EU-a za uklanjanje 310 milijuna tona emisija CO2 do 2030. putem prirodnih ponora. 

EU bi do 2035. trebao nastojati postići klimatsku neutralnost u korištenju zemljišta, šumarstvu i poljoprivredi, što uključuje i emisije iz poljoprivrede koje ne sadrže CO2 nastale primjerice, kako pojašnjavaju u izvješću, zbog gnojiva i stočarstva

Preporuka Komisije za Hrvatsku, primjerice, sadrži nekoliko mjera za ublažavanje emisija. Smatra se da je potrebno povećati unos ugljika u šume i pašnjake (uzgoj ugljika) te smanjiti emisije enetričke fermentacije koja nastaje prirodnim probavnim procesom kod preživača.  

Kada je riječ o šumama, cilj strategije je poboljšati njihovu kvalitetu, količinu i otpornost. Utvrđen je i plan za sadnju tri milijarde stabala u Europi do 2030.

Copa-Cogeca: Da, ali... 

Cjelokupan plan pozdravili su u krovonom europskom udruženju poljoprivrednika, Copa-Cogeca, no nisu ga poštedjeli niti kritika. Pekka Pesonen, glavni tajnik ove organizacije smatra da je procjena učinka na poljoprivredu ovakvog reformskog paketa u cjelini složen zadatak te da su mjere i mehanizmi predloženi za smanjenje emisije za najmanje 55 posto do 2030. godine brojni i njihovi učinci složeni i kumulativni. 

"Ovo je obrazac kojega Komisija ponavlja zajedno sa Zelenim planom. EU ima snažnu viziju za unutarnje tržište što možemo podržati, ali što se tiče osiguranja dosljednosti s međunarodnim tržištima, još uvijek nedostaju konkretna rješenja, posebno u poljoprivredi", upozorava Pesonen.  

Osvrnuo se i na smanjenje upotrebe fosilnih goriva u prometu. "Dok električna vozila imaju važnu ulogu u uštedi emisija, ona neće biti rješenje prikladno za sve europske potrošače, posebno u ruralnim područjima gdje se koriste poljoprivredna terenska vozila, koja su u velikoj mjeri ovisna o tekućim gorivima", podsjeća. 

Treba napomenuti da će se sve ove promjene uvoditi postupno. Prvo se o prijedlozima Europske komisije trebaju dogovoriti države članice kroz Vijeće EU i Europski parlament, koji sve to trebaju usvojiti, što će zasigurno potrajati mjesecima. 


Tagovi

Fit for 55 Fosilna goriva Električna vozila Ekologizacija Poljoprivreda Copa Cogeca Peka Pesonen


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]