Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonska rakija
  • 06.11.2013. 09:47

I mi rakiju za Europu imamo!

Na ovogodišnje 9. ocjenjivanje kvalitete voćnih rakija pristiglo je čak 16 vrsta voćnih rakija i ukupno 165 uzoraka

Foto: index.hr
  • 290
  • 26
  • 0

Da slavonska šljivovica polako osigurava svoje mjesto na tržištu EU, dokazuje sve veći broj voćara koji svoje proizvode plasiraju izvan granica Lijepe naše. Visoka razina kvalitete dokazana je i na edukativnom natjecanju u organizaciji HGK Županijske komore Osijek, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Općine Semeljci.

Na ovogodišnje 9. ocjenjivanje kvalitete voćnih rakija pristiglo je čak 16 vrsta voćnih rakija i ukupno 165 uzoraka koje su u prethodnim danima uspješno analizirani u laboratorijima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Rezultati će biti objavljeni nakon 15. studenog, kada će uslijediti svečanost i podjela nagrada i priznanja sudionicima.

Prof. dr. Drago Šubarić, dekan PTF-a i predsjednik Ocjenjivačkog suda 9. edukacijskog natjecanje u ocjenjivanju kvalitete voćnih rakija, istaknuo nam je iznimnu ozbiljnost pri ocjenjivanju koje su u organolepitičkom dijelu temelji na čak četiri parametara: okusu, mirisu, bistroći i boji, a rezultati ocjenjivanja potom se ustupaju na uvid svakom prijavljenom natjecatelju.

Za Glas Slavonije tajnik Organizacijskog odbora natjecanja i voditelj Odsjeka za poljoprivredu Ernest Nad Županijske komore Osijek navodi kako je neuspjeh u plasmanu voća rezultirao povećanom preradom.

„Stoga ove godine imamo znatno veću proizvodnju voćnih rakija u odnosu na ranije, što govori i o sve većem broju voćara koji se usmjeruje upravo u tom pravcu, a sve veći broj njih te svoje proizvode već prodaje i na inozemnim tržištima. Još treba poraditi na smanjenju trošarina na jaka alkoholna pića kako bi svi u lancu proizvodnje i trženja rakija bili zadovoljni, te se na taj način uklonilo i sada prisutno sivo tržište“, ističe Nad.

Foto: index.hr


Tagovi

Šljivovica Voćne rakije Drago Šubarić Ernest Nad

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije