Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

JOHN DEERE je osvojio dvije srebrne medalje na SIMA 2019.

Najnoviji radovi John Deera u području istraživanja i razvoja nagrađeni su srebrnim medaljama na sajmu SIMA 2019., koji se održava od 24. do 28. veljače u Parizu.

  1. Live Nbalance alat razvijen od strane John Deera i Airbusa

S Live Nbalance alatom, Airbus i John Deere nude novitet na tržištu – praćenje razine dušika u polju u stvarnom vremenu. Ovaj zajednički projekt baziran je na kombinaciji satelitskih snimaka i podataka koje šalje stroj – unos dušika prati se po kulturi u svakom dijelu polja. Tijekom rasta biljaka, ova usluga pomaže proizvođaču u donošenju odluke o gnojidbi. Nakon žetve, alat zbraja ukupnu količinu dušika koje je unesena gnojidbom te količinu koja je skinuta.

Proizvođači trenutno ne mogu dobiti točne i lokacijski specifične informacije o unesenoj i utrošenoj količini dušika u svojim poljima tijekom sezone. Umjesto toga, odluke o gnojidbi moraju donositi temeljem osobnog iskustva i vrijednosti iz priručnika. K tomu, ne mogu s preciznošću odrediti učinkovitost pojedine aplikacije dušika, stoga su John Deere i Airbus udružili svoja znanja i stvorili uslugu bez presedana, spojivši pritom podatke stroja i satelitske snimke.

Sustav omogućuje proizvođačima unos razine dušika na početku proizvodne sezone. John Deere sustav analize gnojnice putem HarvestLab-a 3000 na cisterni gnojnice mjeri razinu dušika i količinu NH4-N u organskim gnojivima. Live NBalance također bilježi ukupnu potrošnju dušika iz organskih i mineralnih gnojiva, a prema primjenama.

Tijekom rasta usjeva, satelitske snimke visoke kvalitete prate njegov razvoj i pružaju korisniku podatke o unosu dušika. Neujednačeni unosi dušika i sporiji razvoj biljaka se također mogu identificirati, a proizvođač može vidjeti koliko je dušika usjevima ostalo raspoloživo ili koliko im dušika nedostaje. Ove informacije pomažu pri donošenju odluka o primjeni gnojiva – kako se ne bi apliciralo više od potrebnog.

Svi prikupljeni podaci nalaze se 'u oblaku' i lako su dostupni, te poštuju visoke standarde osobne privatnosti korisnika. Interaktivna nadzorna ploča pruža savršen pregled kako bi korisnik mogao reagirati u slučaju odstupanja.

2. John Deere Connected Support inicijativa

Machine Dashboard (Nadzorna ploča strojeva) najnoviji je daljinski dijagnostički alat koji je tvrtka razvila. Dio je John Deere Connected Support inicijative, dizajnirana da omogući proaktivan servisni pristup i zadovoljstvo krajnjeg korisnika kroz povezanost stroja i napredno korištenje ulaznih podataka. Smanjuju se vrijeme dijagnostike i vrijeme koje stroj ne radi, što rezultira višom razinom dostupnosti stroja, poboljšanim performansama i nižim troškovima upravljanja.

Nova usluga pruža daljinski pregled stroja i obavijesti putem JDLink-a, koje dobiva John Deere zastupnik. Na temelju korisnikova pristanka, podaci dobiveni putem JDLink-a automatski se analiziraju zahvaljujući patentiranom algoritmu. Rezultati se prezentiraju John Deere zastupniku u stvarnom vremenu putem liste prioritetnih strojeva, nakon čega zastupnik brzo i lako može identificirati strojeve koji zahtijevaju trenutnu pažnju servisa kako bi se smanjio rizik kvara.

Machine Dashboard potpuno uključuje i koristi mogućnosti alata Expert Alerts. Zahvaljujući ovom alatu, zastupnik je proaktivno informiran o potencijalnim kvarovima dijelova stroja, s jasnim uputama kako riješiti prepoznate probleme.

John Deere Connected Support alat, koji uključuje Expert Alerts i Machine Dashboard može se tvornički naručiti za sve nove John Deere strojeve koji su samo-pogonjeni, a moguća je i naknadna ugradnja kod zastupnika za sve novije strojeve, uključujući traktore od 6M do 9R serije, samohodne prskalice, kombajne i silažne kombajne.

Gotovo 100 europskih John Deere zastupnika već pruža servisne usluge bazirane na John Deere Connected Support alatu.