Odlična hrana i vrhunska vina poslužena su brojnim gostima u Kutjevu i Požegi koji su stigli na Dane... Pročitaj cijelu bilješku »

Na otoku Krku se do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni.

Na prvim jesenskim "Vinskim razgovorima s novinarom Tomislavom Stiplošekom" u Zagrebu gostovala su "... Pročitaj cijelu bilješku »

Vinski razgovori uz vina Fuhtar

Jubilarna 20. Svetonedeljska fišijada, gastronomsko-zabavna manifestacija, održana u nedjelju, 1. ru... Pročitaj cijelu bilješku »

Cromaris koji posluje u sastavu Adris grupe, danas je sedma tvrtka u Europi u uzgoju orade i brancin... Pročitaj cijelu bilješku »

Makovnjače, orehnjače, upravo pečene bučnice i druga starinska jela nudila su se u Vrbovcu u kojem j... Pročitaj cijelu bilješku »

Zvijezde vinskog turizma

Udruga za kulturu stola G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam) pokrenula je projekt G.E.T. Stars - Zvijezde vinskog turizma. Prve pločica s G.E.T. Stars oznakama dodje...

Pročitaj cijelu bilješku

Manifestacija „Idemo na selo – tjedan seoskog turizma u Zagrebačkoj županiji" održat će se od 2. do... Pročitaj cijelu bilješku »

Vinske zvijezde

Na "vinskom nebu" zasjale su i „Vinske zvijezde“. Na Plešivici u vinariji Jagunić i u Međimurju, u restoranu Terbotz 10. i 11. srpnja 2019. organizirano je ocjenjivanje v...

Pročitaj cijelu bilješku

Došlo je do gužva je na ulici u središtu Zagreba ispred trgovine sa vinima i delicijama Witrina u su... Pročitaj cijelu bilješku »

R'kaciteli iz Drniša

R'kaciteli je sorta neobičnog naziva koja datira iz 3000. godine pr.Kr. i poznata je kao jedna od najstarijih svjetskih sorti grožđa. U vinogradima Dalmacijavina pris...

Pročitaj cijelu bilješku

Vino iz amfore Franje Kolarića ide u keramičke boce

Na Plešivici koja je 30 km udaljena od Zagreba prema Karlovcu je tisuću vinara ali samo su 33 su robni proizvođači. Među nijima je i Franjo Kolarić koji radi velika vina...

Pročitaj cijelu bilješku

Što žene žele?

Udruga "Žene i vino" (Women on Wine - WOW ) koja promiče kulturu stola dobra vina i umjereno uživanje u njima već osam godina organizira ocjenjivanja vina godine pod nazi...

Pročitaj cijelu bilješku

Na skupu o stanju svjetskih mora, očuvanju ribljeg fonda i važnosti odgovornog ribolova u Zagrebu su... Pročitaj cijelu bilješku »

52. Sajam i izložba zagorskih vina održan je 24. i 25. svibnja u Bedekovčini na Bajerima (Bedekovčan... Pročitaj cijelu bilješku »

Na Pušipel u Međimurje

20. Urbanovo, festival vina, održano je od 17 do 19. svibnja u Štrigovi u Međimurju u sklopu kojeg je održan i 11. Festival Pušipela. Nastupila su 24 vinara i 12 izlagača...

Pročitaj cijelu bilješku

Otvorena je nova Pivovara Medvedgrad u zapadnom dijelu Zagreba u Huzjanovoj ulici 36! Novinarima, in... Pročitaj cijelu bilješku »

180 godina Pivovare Daruvar

Najstarija u Hrvatskoj Pivovara Daruvar uskoro će obilježiti 180 godina a 17. i 18. 05. 2019. u Daruvaru će se održati Dani piva. Godine 1840. godine, osnovana na imanju...

Pročitaj cijelu bilješku

U organizaciji Slobodne Dalmacije 17. i 18. svibnja u 1700 godina starim podrumima rimskog imperator... Pročitaj cijelu bilješku »