Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagorski vrt
  • 15.01.2017. 10:30

Građanska akcija pokrenula vrtlarenje u školi

Građanska akcija želi riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece i obogatiti izvannastavne aktivnosti stvaranjem tradicijskog zagorskog vrta u Područnoj školi Krušljevo Selo te stvoriti učionice na otvorenom.

Foto: redakter/pixabay.com
  • 7.133
  • 354
  • 0

Udruga mladih Feniks u partnerstvu s Osnovnom školom Oroslavje je u rujnu 2016. godine uspješno prijavila na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva građansku akciju "Naš zagorski dišeči vrt" te su joj odobrena sredstva u iznosu od 13.000,00 kuna.

Građanskom akcijom želi se riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece i obogatiti izvannastavne aktivnosti stvaranjem tradicijskog zagorskog vrta u Područnoj školi Krušljevo Selo te stvoriti učionice na otvorenom.

Projekt će se provoditi u razdoblju od ožujka do lipnja 2017. godine, a cilj provedbe odnosi se na edukaciju i osvještavanje pojedinaca (učenika, učitelja, roditelja, građana) da svojim aktivnostima, utjecajem na okolinu, vlastitim izborima i ponašanjem mogu promijeniti stanje okoliša te očuvati, njegovati i uvećati tradicijske, kulturne i prirodne vrijednosti svojeg kraja.

Njegovati tradicijske vrijednosti kraja

Glavna aktivnost projekta je stavljanje u uporabu 400 m2 neiskorištenog školskog zemljišta na kojem će se postaviti plastenik, izraditi kompostište i 10 podignutih gredica, posaditi autohtono cvijeće i sadnice voćaka, a cijela površina ogradit će se ogradom od lijeske (tradicijski "zagorski pleteni plot"). Također, bit će postavljena dva seta drvenih klupa i stolova kako bi učenici dobili mogućnost održavanja nastave na otvorenom, odnosno pokretanja učionice na otvorenom.

Građanskom akcijom želi se riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece.

Uz uključivanje u aktivnosti vezane uz školski vrt, djeca će imati priliku sudjelovati na šest radionica s temama: Ptice oko nas, Zdrava prehrana, Očuvanje tradicije - "plot od šiblja/pruća", Mali vrtlari - posadi i promatraj, Svako dijete jedan cvijet, Mala škola kompostiranja. Kroz radionice djeca će izgraditi odgovoran odnos prema sebi i svom zdravlju kroz učenje o zdravoj prehrani, prirodi te razviti svijest o ekologiji.

Razvijanje kreativnosti putem vrtlarenja

Provođenjem ove građanske akcije, najmlađi stanovnici grada Oroslavja dobit će priliku za istraživanje, razumijevanje i učenje o prirodi i njezinim zakonitostima na novi način, usvajanje praktičnih vještina, razvijanje motoričkih vještina i kreativnosti putem vrtlarenja, učenje novih riječi i pojmova, stjecanje svijesti o povezanosti s prirodom, svijetom i mjestom u kojem žive te razviti brojne kompetencije aktivnim sudjelovanjem u brizi za druga živa bića.

Ova građanska akcija provodit će se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Autor: Silvija Pavić, Foto: redakter/pixabay.com


Tagovi

Zagorski vrt Građanska akcija Edukacija Plastenik Zdrava hrana Tradicija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.