Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Erdutski vinogradi
  • 02.03.2014. 18:15

Erdutskim vinogradima četiri priznanja

U konkurenciji od 150 prijavljenih uzoraka, vinima Erdutskih vinograda tri zlatna i jedno srebrno priznanje

Foto: depositphotos, Efired
  • 287
  • 33
  • 0

Erdutski vinogradi postigli su još jedan veliki uspjeh. Na netom završenom ocjenjivanju približno 150 prijavljenih uzoraka vina iz Hrvatske i okolnih zemalja uoči održavanja ovogodišnjeg sajma Gast u Splitu, od 5. do 9. ožujka, čak četiri vina Erdutskih vinograda osvojila su najsjajnije medalje i priznanja.

U kategoriji bijelih predikatnih, suhih i polusuhih vina zlatne medalje osvojila su:

  • Graševina berbe 2011.
  • Traminac mirisavi berbe 2011.
  • Traminac mirisavi berbe 2012.

U kategoriji pak crnih mirnih vina Merlot Barrique Erdutskih vinograda osvojio je srebrnu medalju. Predsjednik Udruženja enologa Hrvatske, Bernard Kozina, tom je prigodom istaknuo da je kakvoća hrvatskih vina iz godine u godinu sve bolja, tako da ne moramo strahovati za njihovu budućnost.

Graševina, vrhunsko suho vino, proizvedeno od istoimene sorte grožđa, najzastupljenija je sorta u Erdutskom vinogorju. Vrhunska graševina iz Erduta izvrsno se sljubljuje sa hladnim predjelima sa šunkom, kao i bijelom ribom, pečenom teletinom, janjetinom, svinjskim lungićem te brojnim drugim delicijama.

U Erdutskim vinogradima, smještenin na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, ponosni su na uspjehe i zahvalni na dobroj berbi. Iz godine u godinu neumorno rade na podizanju kvalitete svojih vina, a ovo je još jedna potvrda kvalitete.

Foto: depositphotos, Efired


Tagovi

Erdutski vinogradi Vino Vinarstvo Gast Split Erdut Merlot Barrique Traminac mirisavi Graševina Bernard Kozina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.