Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 25.10.2014. 15:00

Pazi što jedeš - tradicijska i eko prehrana

Ovogodišnja tema posvećena je prehrani tijekom djetinjstva s posebnim naglaskom na važnost lokalne i zdrave hrane

  • 254
  • 10
  • 0

Etnografski muzej Istre u suradnji s Udrugom registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije - Istarski eko proizvod, već četvrtu godinu zaredom organizira manifestaciju pod nazivom "Pazi što jedeš" koja će se ove godine održati 14. i 15. studenog u Puli.

Manifestacija okuplja sudionike iz Istarske ali i ostalih hrvatskih županija pa osim regionalnog, ima i nacionalni karakter. Zamišljena je kao platforma putem koje će surađivati svi oni koji se bave "pitanjem hrane", od onih koji je uzgajaju do onih koji istražuju i pišu o hrani.

Važnost lokalne i zdrave hrane

Ovogodišnja tema posvećena je prehrani tijekom djetinjstva s posebnim naglaskom na važnost lokalne i zdrave hrane od najranije dobi te tijekom školovanja, a održat će se i okrugli stol na kojem će se javnosti predočiti rezultati i problemi s kojima se suočavalo Povjerenstvo za praćenje implementacije zdrave prehrane u osnovnim školama Grada Pule u tijeku svog djelovanja. Okrugli stol bit će otvoren za javnost, a sudjelovat će i dogradonačelnica Grada Pule - Elena Puh Belci.

Stručna predavanja - prehrana nekada i sada

Kao i prethodnih godina, predviđena su stručna predavanja na temu tradicijske i ekološke prehrane, a ovog će se puta govoriti o prehrani u djetinjstvu u Istri od druge polovine 20. st. pa do danas, želeći pokazati što se promijenilo u prehrani te koliko se pazi na zdravu prehranu tijekom posljednjih 60 - ak godina. Održat će se i radionica tradicijske prehrane na kojoj će se izrađivati pašteta, likovna i radionica pripovjednog tipa namijenjena najmlađima, a radionice su besplatne za sve uzraste. Za najmlađe će u petak i subotu biti prikazana i besplatna predstava na temu zdrave prehrane "Cipolina-birikina" Udruge Birikina.

Sajam ekoloških proizvoda

Na sajmu ekoloških proizvoda, na kojem će sudjelovati izlagači iz gotovo svih hrvatskih regija, posjetitelji će moći degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača, a bit će im prezentirane i vještine koje će im olakšati odabir ekološke, sezonske i tradicijske prehrane neophodne za zdrav i kvalitetan život djece i odraslih. Sajam će za sve posjetitelje biti otvoren 14. i 15. studenog od 10 - 19 sati.

Na ovaj se način nastoji jačati svijest o važnosti suradnje između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane i lokalne zajednice, a u vidu pripreme tradicijskih jela potiče se prenošenje znanja na buduće generacije.


Tagovi

Pazi što jedeš Prehrana Zdrava hrana Elena Puh Belci Ekološka prehrana Sajam Radionice Grad Pula Okrugli stol Mali proizvođači Etnografski muzej Istre Istarski eko proizvod