Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 21. Osječki proljetni sajam
  • 07.03.2014. 15:10

Otvoren 21. Osječki proljetni sajam

Od 7. do 9. ožujka, 21. Osječki proljetni sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, a ulaznice i parkiranje, već po običaju, bit će besplatni za sve posjetitelje

  • 544
  • 54
  • 0

Nastup 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, prvenstveno iz Slovenije i Srbije, bio je dovoljan razlog da, unatoč manje proljetnom vremenu - 21. Osječki proljetni sajam i 15. Sajam obrtništva, kao prva ovogodišnja trodnevna sajamska manifestacija na sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., svečano zaživi. Kako je istaknula Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, sajam je isključivo izložbeno-prodajnog karaktera, a najviše izlagača je iz područja sjemenske robe, zaštite bilja, mineralnih gnojiva, sadnih materijala, poljoprivrednih strojeva, alata i uređaja za obradu tla te stočarstva.

Pokrovitelji sajma, kako je istaknuto na otvaranju, su Ministarstvo poljoprivrede, gospodarstva i regionalnog razvitka i fondova EU, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK Županijska komora Osijek, Obrtnička komora OBŽ i Petrokemija iz Kutine, a između ostalih i poljoprivredni portal Agroklub. Na sajmu, na zajedničkom izložbenom prostoru, nastupaju i četiri županijske gospodarske komore (Osijek, Virovitica, Vukovar, i Bjelovar) te obrtničke komore Osječko-baranjske i Međimurske županije. Skupno nastupaju i Općina Semeljci te lokalne akcijske grupe - Zapadna Slavonija i Vuka-Dunav.

Sajam se održava na 2000 m² zatvorenog i 5000 m² otvorenog izložbenog prostora i predstavlja značajnu sajamsku priredbu, čiji je cilj promicanje proizvoda, usluga i tehnologija koje će unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju te na ekološki prihvatljiv, energetski učinkovit i ekonomski opravdan način pridonijeti unapređenju ruralnog razvoja koje direktno utječe gospodarskom razvoju naše regije. Sajamska manifestacija, nastala iz potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji, kao osnovnoj djelatnosti naše regije, održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa.

Velike šanse i potencijal, u službi razvoja hrvatskog gospodarstva, upravo je u hrvatskom obrtništvu, posebice u našoj regiji kao podrška poljoprivrednoj proizvodnji. Proizvodnja zdrave hrane i razvijeno obrtništvo kao prilika i mogućnost za zapošljavanje, opravdani su temelj za mogući gospodarski prosperitet i održivi ruralni razvoj. Uz održivo gospodarenje prirodnim resursima, sajamska priredba pridonosi nacionalnoj strategiji ravnomjernog regionalnog razvoja.


Tagovi

Osječki proljetni sajam Osječki sajam obrtništva Darija Vuković HGK Ruralni razvoj Pampas Vladimir Šišljagić Zapošljavanje Održivo gospodarenje Sjetveni ciklus


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner