Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Solarne sušnice
  • 22.01.2016. 14:30

Edukacija proizvođača duhana o solarnim sušnicama

Edukacija proizvođača duhana u sklopu provedbe projekta ugradnje solarnih sušnica za duhan održat će se 27. siječnja u Virovitici.

Foto: Alena Rais
  • 184
  • 10
  • 0

Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA, u suradnji s udrugama proizvođača duhana s područja Virovitičko-podravske županije, organizirati će edukaciju poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom duhana.

Edukacija će se održati u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici u srijedu, 27. siječnja, s početkom u 11,00 sati.

Instalacija solarnih kolektorskih sustava

Glavna tema edukacije je provedba Programa korištenja obnovljivih izvora energije po projektu "Sol siccus tobacum - instalacija solarnih kolektorskih sustava na postrojenjima za sušenje duhana".

Riječ je o Programu neposrednog sufinanciranja ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod proizvođača duhana na postrojenjima za sušenje duhana, a koji je Županija prijavila, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugradnja 200 solarnih sušnica

Vrijednost investicije iznosi 6.000.000,00 kuna, iznos sufinanciranja Fonda je 80%, a najviše u iznosu do 4.800.000,00.

Investicija ugradnje 200 solarnih sušnica za duhan usmjerena je ka povećanju konkurentnosti duhanskih proizvođača, ali i poticanju istih da za sušenje duhana više ne koriste plin ili lož-ulje nego obnovljive izvore energije.

Osim povećanja konkurentnosti i opstojnosti duhanske proizvodnje kroz korištenje prirodnih resursa velikog broja sunčanih sati ugradnjom solarnih panela na sušare za duhan, cilj ove investicije je i potaknuti razvoj korištenja obnovljivih izvora energije u Virovitičko-podravskoj županiji te razviti model spajanja obnovljivih izvora energije u sinergiji s poljoprivrednom proizvodnjom, kao primjer dobre prakse i temelj daljnjeg razvoja.

Foto: Alena Rais


Tagovi

VIDRA Virovitičko-podravska županija Edukacije Sušnice duhana


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎