Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarska manifestacija
  • 26.01.2017. 19:00

Drugi Festival maslina u Zagrebu

U Zagrebu, točnije - Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, 4. i 5. veljače 2017. godine održat će se 2. Festival maslina.

Foto: pixabay.com
  • 1.101
  • 110
  • 0

U Zagrebu, točnije - Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma će se, 4. i 5. veljače 2017. godine, održati 2. Festival maslina.

Organizatori Festivala su udruga Zagrebački maslinarski institut i Savjetodavna služba, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Popularizacija masline i ulja

Najvažniji cilj ove izložbe je približiti građanima Grada Zagreba maslinu i proizvode od masline kroz prodajnu izložbu na kojoj će se predstaviti pojedinačni maslinari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz Istre, Primorja i Dalmacije sa svojim proizvodima, predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja, kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koja omogućuje prepoznavanje i razlikovanje dobrih od loših ulja, kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja, gastro program te program za djecu.

Program festivala nalazi se ispod teksta.

Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocjenjivačkog žirija za 140 pristiglih uzoraka maslinova ulja. Kemijsku analizu ulja je proveo Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, a senzorsku analizu certificirani članovi Udruge senzorskih analitičara Olea, Šibenik.

Program festivala nalazi se ispod teksta.

"Također smo organizirali EU kutak gdje će zainteresirani maslinari (i šire) moći dobiti informacije o poticajima i financiranju iz fondova Europske unije. Predstavljeni će biti i proizvodi i alati za maslinarstvo", kažu organizatori.

Darivat će se i stanice

I ove godine nastavljaju s vrijednom akcijom u suradnji sa Zakladom "Ana Rukavina" koja će za vrijeme trajanja Festivala održati akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

"Pozivamo sve posjetitelje i maslinare da se kratko zaustave uz štand Zaklade, i upoznaju s njenim radom te one starosti između 18 i 40 godina da se upišu u Registar te tako pomognu oboljelima diljem svijeta da nađu svog podudarnog darivatelja."

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Festival maslina Zagreb


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]