Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska u mom srcu
  • 07.08.2014. 09:50

Carstvo proizvoda od meda - Apis Lublin

Većinu svojih proizvoda izvoze na tržišta Rusije i Njemačke, a na domaćem tržištu imaju golemi udio od čak 80 posto. Bazu proizvodnje čine brojni kooperanti - proizvođači meda iz šire okolice!

  • 208
  • 11
  • 0

U sklopu studijskog putovanja imali smo priliku upoznati vodeću tvrtku u sektoru proizvoda od meda u Poljskoj – Apis iz mjesta Lublin. Na tržištu su prisutni od 1932. godine, a svoju proizvodnju baziraju na tradicijskim proizvodima isključivo na bazi meda. Proizvodni asortiman čine brojne različite vrste meda, a poseban dio proizvodnje odnosi se na medovine – alkoholna pića bazirana na medu.

Zaštićen prvi alkoholni proizvod na bazi meda u Poljskoj

Tradicija proizvodnje

Većinu svojih proizvoda izvoze na tržišta Rusije i Njemačke, a na domaćem tržištu imaju golemi udio od čak 80 %. Bazu proizvodnje čine brojni kooperanti - proizvođači meda iz šire okolice, napomenula je Iwona Duda iz službe marketinga tvrtke. Proizvode nekoliko vrsta medovina sa različitim omjerima vode i meda, kao i razlikama u trajanju fermentacije do finalnog proizvoda. U suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede radili su na zaštiti izvornosti, a posebnu pažnju usmjerili su na proizvod pod nazivom Staropolski Tradycyjny za kojega su ispunjeni uvjeti za zaštitu, neke vrste zaštite jamstva tradicijskog proizvoda. Upravo taj proizvod dio je i kulture ovoga kraja jer ima tradiciju proizvodnje i potrošnje dužu od tisuću godina.


Fotoprilog


Tagovi

Apis Proizvodi od meda Medovina Tržište Rusija Njemačka Izvoz Fermentacija Zaštita jamstva Zaštita izvornosti Tradicijski proizvod Alkoholna pića Poljska