Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelena i plava Hrvatska
  • 04.09.2013.

Slavonija na Jadranu

U slavonskog seljaka svega ima - samo nema gotovine

  • 261
  • 26
  • 0

Nije tome dugo da smo se kleli kako smo turistička i poljoprivredna zemlja. Sretan kraj takve priče je bio u tome kako ćemo svoju hranu izvoziti kroz turizam. U međuvremenu, na ulasku u svako turističko mjesto nikli su, uglavnom strani, trgovački lanci i shopping centri.

Zato veseli vidjeti slavonski štand uza samo more i to na antičkom krčkom Kamplinu. Tu se prodaju prerađevine domaćeg voća, koje obitelj sama uzgaja i proizvodi do finalnog proizvoda.

"Puno radimo, puno se mučimo a na domaći način napravljene proizvode teško je prodati kod kuće. Zato smo se odlučili približiti kupcima i to se pokazalo dobro, jer gospodarstvo se ne može održavati bez gotovine. Suprug je na imanju i sada bere voće, a sin i ja ovdje prodajemo", rekla je za Agroklub gazdarica, gospođa Milovac.


Tagovi

Štand Prerađevine voća Alkoholna pića Pića


Autor

Rajko Polić

Više [+]

Novinar HND-a od 1973. Studirao filozofiju u Zagrebu, poljoprivredu u Križevcima, profesionalni novinar - reporter u Večernjem listu 30 godina, sudjelovao u pokretanju prvog specijaliziranog priloga Vrt

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]