Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 29.01.2017. 09:00

O izmjenama mjera ruralnog razvoja

Održan prvi sastanak regionalnih koordinatora lokalnih razvojnih agencija s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja.

  • 3.146
  • 326
  • 0

U Kino dvorani Ministarstva Gospodarstva održan je prvi sastanak s regionalnim koordinatorima na temu provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020.

Na sastanku su sudjelovali regionalni koordinatori imenovani od strane regionalnih razvojnih agencija čiji su osnivači jedinice lokalne (regionalne) samouprave te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Upoznavanje s izmjenama mjera ruralnog razvoja

Cilj sastanka je bio upoznavanje s izmjenama u mjerama ruralnog razvoja koje nas očekuju u nadolazećem razdoblju.

Nazočnima se obratio pomoćnik ministra, Krešimir Ivančić koji je istaknuo svu važnost koordiniranog djelovanja svih tijela uključenih u upravljanje i provedbu Programom, kao osnovnog preduvjeta boljeg povlačenja sredstava.

Uloga regionalnih koordinatora i njihovih institucija je informiranje potencijalnih korisnika na svojim područjima o mogućnostima koje im se pružaju u sklopu Programa ruralnog razvoja.

S nestrpljenjem se čeka objava natječaja Podmjere 7.4

U dinamičnu raspravu uključio se veliki broj sudionika koji su imali brojna pitanja vezana uz pojedine mjere, poglavito mjeru 7, podmjeru 7.4 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" za koju se s nestrpljenjem očekuje objava prvog natječaja.

Sudionici su imali i konstruktivnih prijedloga koji bi, po njihovu mišljenju, trebali doprinijeti kvaliteti projekata koji će se prijavljivati na buduće natječaje.

Glasnik ruralnog razvoja

Dogovoreno je kako će se ovakvi i slični sastanci održavati najmanje jednom mjesečno, odnosno i češće kada se za tim ukaže potreba.

Kontakt podatke regionalnih koordinatora moći ćete uskoro pogledati na Facebook profilu, kao i u sljedećem Glasniku Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, a možete se besplatno pretplatiti ukoliko ostavite svoju adresu e-pošte na početnoj stranici ruralnirazvoj.hr, u kućici "Prijavite se na glasnik".


Tagovi

Program ruralnog razvoja Regionalni sastanak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."