Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroturizam
  • 09.05.2024. 09:00
  • Zadarska, Benkovac

Uživanje u gastronomiji i običajima Bukovice uz posjet Benkovačkog sajma na sveti deseti

Svjesni smo da mlađe generacije gube osjećaj prostora i vrijednosti koje selo nudi. Zato želimo predočiti kako je izgledao život nekada kroz oživljavanje tradicionalnih jela i običaja, a opet sve povezano s modernim pristupom, kaže Stipe Šunić

Foto: Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari
  • 275
  • 41
  • 0

"Htjeli smo organizirati nešto malo drugačije i posebnije za sve ljubitelje Bukovice, Ravnih kotara i ruralnog načina života", kaže Stipe Šunić čije obiteljsko Izletište - Konoba Srce Bukovice za ovaj petak, kako kažu, "sv. Deseti", organizira obilazak Benkovačkog sajma uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodaljicama.

Svjesni su, dodaje, da mlađe generacije koje nemaju direktan kontakt sa selom gube osjećaj prostora i vrijednosti koje taj isti prostor nudi na više razina.

"Moji roditelji su nam kroz cijeli naš život prenosili važnost povezanosti s našim rodnim selom i želimo našim posjetiteljima predočiti kako je izgledao nekada život ovdje kroz oživljavanje tradicionalnih jela, i običaja, a opet sve povezano i s modernim pristupom arhitekturi kroz odmor uz bazen", napominje Šunić dodajući da su do sada organizirali nekoliko tematskih večeri koje su se pokazale kao pun pogodak.

Ljubav prema nasljeđu i korijenima 

"Tako smo smislili i jednodnevni posjet Benkovačkom sajmu, za koji smo organizirali prijevoz, obilazak i ručak s lokalnim namirnicama na našem izletištu", ponosan je Stipe.  

Zadovoljni su i u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari čijim je članom postalo Izletište – Konoba Srce Bukovice. 

"Obitelj Šunić na izvrstan način promovira sve ono o čemu mi kroz udrugu godinama govorimo i afirmiramo članove i širu javnost. Poseban je naglasak na dodanoj ponudi ruralnog prostora, gdje lokalno i strano stanovništvo može uživati u gastronomiji i običajima Bukovice", ističe Marta Pintur Bosna. 

Iz Udruge naglašavaju i da su strast i ljubav prema svom nasljeđu te korijenima odlučili sačuvati, zaštititi i prikazati svima koji su željni odmora u mirnom seoskom ambijentu.

"Uz prirodne ljepote i mir vaše nepce uživat će u lokalnim okusima i mirisima", ističu.

Podsjećaju i da se Benkovački sajam odnedavno nalazi na novoj lokaciji i odlična je prilika da se ovaj petak pridružite organiziranom posjetu sajma. Za sve informacije obratite se ovdje ili na broj 098/176-9472.


Tagovi

Agroturizam Konoba srce Bukovice Stipe Šunić Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari Marta Pintur Bosna Benkovački sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).