Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Financiranje
  • 03.05.2024. 18:00

Natječaj: 6,6 milijuna eura za OPG-ove na područjima naseljenim nacionalnim manjinama

Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/fotokostic (ilustracija)
  • 5.685
  • 367
  • 0

Objavljen je natječaj prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 6,6 milijuna eura. 

Kako je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, prijaviti se može SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata (SO). Također, sjedište mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine JLS) i s udjelom većim od 5 % pripadnika pojedine nacionalne manjine u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, pri čemu je najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku 10.000 eura. 

Prijave se podnose od 2. svibnja, a krajnji rok je 3. lipnja.

Navode i da ovim programom koji se provodi sedmu godinu za redom, Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključivanje članova gospodarstva u rad na OPG-u i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

"Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina", ističu dodajući da je ukupno tijekom proteklih šest godina isplaćeno 20,3 milijuna EUR za 2.323 korisnika.

Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze se ovdje


Tagovi

Natječaj OPG Financiranje projekata Nacionalne manjine Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎