AgroKlub.com

\

Zaštitna sredstva

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Agro Baza » Zaštitna sredstva » Proizvodi » Plavo ulje

Proizvodu je istekao datum registracije i krajnji rok za prodaju i primjenu zaliha te više nije na popisu dozvoljenih sredstava za zaštitu bilja registriranih u RH.

Plavo ulje

Formulacija: SC (Koncentrat za suspenziju)
Količina djelatne tvari u %: Cu 10,0 + miner. ulje 55,0
Datum registracije: 10.07.1997., registracija važi do: 01.07.2013.
krajnji rok za prodaju i primjenu zaliha: 01.01.2015.

Proizvodi:
  • Herbos d.d.
Distribuira:

[+] Herbos d.d. (klik za više kontakt informacija)

Doziranje za Plavo ulje - kg, l / ha:

  • u voćarstvu - koncentracija od 2 - 3% primjena za zaštitu nasada u mirovanju vegetacije za suzbijanje: šljivine štitaste uši, zimskih jaja crvenog voćnog pauka, zimskih jaja lisnih ušiju, i zimskih jaja kruškine buhe, uzročnika kovrčavosti lišća breskve, tretiranjem u A fenofazi, uzročnika šupljikavosti lišća koštićavih voćaka te pjegavosti lišća i krastavosti plodova jabuke i kruške, također primjenom u fenofazi A “zimski pup”.
  • Sredstvo se smije koristiti najviše 2 puta godišnje na istoj površini.
  • Karenca: OVP

Plavo ulje - primjena prema kulturama:

Jezgričavo voće Koštuničavo voće

Kategorija: - Anorganski fungicidi

Kombinacija bakra i mineralnih ulja

Rabe se za suzbijanje bolesti jezgričavog i koštićavog voća (tzv.»plavo pranje «), štitastih i lisnih ušiju, crvenog pauka i drugih štetnika koji zimuju na voćkama i vinovoj lozi. Primjena samo za mirovanja vegetacije: Neznatno opasni. S. O. = III.

Kategorija: - Pripravci za zimsko/ljetno prskanje

Mineralna ulja

Djeluju na štitaste uši, zimska jaja crvenih pauka, jaja lisnih uši i mrazovca, a primijenjeni tijekom vegetacije protiv štitastih i lisnih ušiju. Rabi se u nasadima: jabuke, kruške, šljiva, maslina , agruma, vinove loze, smokava i oleandra. Smanjuje zarazu virusima na sjemenskom krumpiru. K - 42.

Kategorija: - Pripravci za zimsko/ljetno prskanje

Kombinirani pripravci bakra i mineralnog ulja

Upotrebljavaju se kao insekto – akaro – fungicidi za prskanje voćaka i vinove loze u vrijeme mirovanja vegetacije. Suzbijaju uzročnike bolesti voćaka koji se suzbijaju « plavim « prskanjem, štitaste uši, jaja lisnih uši i crvenog pauka, te neke druge štetnike koji prezimljuju na voćkama i vinovoj lozi. S.O. = III.

Poljoprivredni glasnik

Napomena:

Pregled zaštitnih sredstava realiziran je u suradnji s časopisom 'Poljoprivredni glasnik', godišnjom publikacijom 'Pregled svih dozvoljenih sredstava za zaštitu bilja registriranih u RH za 2016. godinu' koji je baziran na Fitosanitarnom informacijskom sustavu Ministarstva poljoprivrede.
Prenošenje tekstova, fotografija i ilustracija moguće samo uz odobrenje izdavača i portala AgroKlub.com i obvezno navođenje izvora.
Prije korištenja sredstava obavezno pročitati priloženu uputu. Sve navedene informacije su prikupljene u dobroj vjeri, a njihovo korištenje je definirano u sekciji Pravne napomene.

Adengo

Pretraga zaštitnih sredstava