Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Delegate 250 WG

Osnovni podaci o sredstvu

Opis sredstva DELEGATE 250 WG je insekticid namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu.
Registarski broj UP/I-320-20/17-03/14
Vlasnik registracije Corteva Agriscience Croatia d.o.o.

Dodatni podaci

Formulacija sredstva vododispergirajuće granule
Namjena sredstva insekticid
Područje primjene voćarstvo
Način djelovanja kontaktno, želučano
Upotreba sredstva

Ambalaža i mjesta prodaje

Vrsta ambalažeOdobrena količinaUpotrebaMjesta prodaje
PET5,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET10,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET30,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET50,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET100,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET250,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET500,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET1,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET2,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET5,00 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET7,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE5,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE10,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE30,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE50,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE100,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE250,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE500,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE1,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE2,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE5,00 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE7,50 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET1,00 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
HDPE1,00 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PAP/Al/LDPE5,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PAP/Al/LDPE30,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PAP/Al/LDPE50,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET/Al/LDPE100,00 gProfesionalna
PET/Al/LDPE200,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET/Al/LDPE250,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET/Al/LDPE500,00 gProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice
PET/Al/LDPE1,00 kgProfesionalnaSpecijalizirane prodavaonice

Sastojci sredstva

Naziv aktivne tvariCIPAC brojCAS brojKoličinaEU MRL
Spinetoram935545-74-7250,00 g/kgec.europa.eu

Kulture i štetni organizmi

Jabuka
(Malus sylvestris)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na jabuci: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87); Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

jabučni savijač
(Cydia pomonella)
Primjena: Primjenjuje se za za suzbijanje štetnika na jabuci: jabučni savijač (Cydia pomonella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87); Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Adoxophyes orana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na jabuci: savijač pokožice ploda (Adoxophyes orana u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87); Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Pandemis heparana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na jabuci: savijač pokožice ploda (Pandemis heparana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Argyrotaenia pulchellana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na jabuci: savijač pokožice ploda (Argyrotaenia pulchellana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

obična kruškina buha
(Cacopsylla pyri)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na jabuci: obična kruškina buha (Cacopsylla pyri) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Kruška
(Pyrus communis)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
jabučni savijač
(Cydia pomonella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: jabučni savijač (Cydia pomonella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Adoxophyes orana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: savijač pokožice ploda (Adoxophyes orana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Pandemis heparana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: savijač pokožice ploda (Pandemis heparana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87); Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Argyrotaenia pulchellana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: savijač pokožice ploda (Argyrotaenia pulchellana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

obična kruškina buha
(Cacopsylla pyri)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na kruški: obična kruškina buha (Cacopsylla pyri) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Dunja
(Cydonia oblonga)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
jabučni savijač
(Cydia pomonella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: jabučni savijač (Cydia pomonella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Adoxophyes orana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: savijač pokožice ploda (Adoxophyes orana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Pandemis heparana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: savijač pokožice ploda (Pandemis heparana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Argyrotaenia pulchellana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: savijač pokožice ploda (Argyrotaenia pulchellana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

obična kruškina buha
(Cacopsylla pyri)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na dunji: obična kruškina buha (Cacopsylla pyri) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Mušmula
(Mespilus germanica)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
jabučni savijač
(Cydia pomonella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: jabučni savijač (Cydia pomonella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Adoxophyes orana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: savijač pokožice ploda (Adoxophyes orana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Pandemis heparana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: savijač pokožice ploda (Pandemis heparana ) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Argyrotaenia pulchellana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: savijač pokožice ploda (Argyrotaenia pulchellana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

obična kruškina buha
(Cacopsylla pyri)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na mušmuli: obična kruškina buha (Cacopsylla pyri) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Nashi (Azijska kruška)
(Pyrus pyrifolia)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
jabučni savijač
(Cydia pomonella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: jabučni savijač (Cydia pomonella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Adoxophyes orana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: savijač pokožice ploda (Adoxophyes orana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Pandemis heparana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: savijač pokožice ploda (Pandemis heparana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

savijač kožice ploda
(Argyrotaenia pulchellana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: savijač pokožice ploda (Argyrotaenia pulchellana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

obična kruškina buha
(Cacopsylla pyri)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nashi kruški: obična kruškina buha (Cacopsylla pyri) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Breskva
(Prunus persica)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na breskvi: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin moljac
(Anarsia lineatella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na breskvi: breskvin moljac (Anarsia lineatella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kalifornijski trips
(Frankliniella occidentalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na breskvi:kalifornijski trips (Frankliniella occidentalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kruškin trips
(Taeniothrips inconsequens)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na breskvi:kruškin trips (Taeniothrips inconsequens) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin trips
(Thrips meridionalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na breskvi: breskvin trips (Taeniothrips meridionalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Marelica
(Prunus armeniaca)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na marelici: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin moljac
(Anarsia lineatella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na marelici: breskvin moljac (Anarsia lineatella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kalifornijski trips
(Frankliniella occidentalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na marelici: kalifornijski trips (Frankliniella occidentalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kruškin trips
(Taeniothrips inconsequens)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na marelici: kruškin trips (Taeniothrips inconsequens) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin trips
(Thrips meridionalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na marelici: breskvin trips (Taeniothrips meridionalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Nektarina
(Prunus persica var. nectarine)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
breskvin savijač
(Cydia molesta)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nektarini: breskvin savijač (Cydia molesta) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin moljac
(Anarsia lineatella)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nektarini: breskvin moljac (Anarsia lineatella) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kalifornijski trips
(Frankliniella occidentalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nektarini: kalifornijski trips (Frankliniella occidentalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kruškin trips
(Taeniothrips inconsequens)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nektarini: kruškin trips (Taeniothrips inconsequens) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

breskvin trips
(Thrips meridionalis)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na nektarini: breskvin trips (Taeniothrips meridionalis) u količini od 0,30 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, nakon cvatnje, na početku razvoja ploda (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Šljiva
(Prunus domestica)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
šljivin savijač
(Cydia funebrana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na šljivi: šljivin savijač (Cydia funebrana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kapua
(Adoxophyes orana fasciata)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na šljivi: kapua (Adoxophyes orana fasciata) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Žižula
(Zizipus jujuba)
Karenca: 7 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
šljivin savijač
(Cydia funebrana)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na žižuli: šljivin savijač (Cydia funebrana) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

kapua
(Adoxophyes orana fasciata)
Primjena: Primjenjuje se za suzbijanje štetnika na žižuli: kapua (Adoxophyes orana fasciata) u količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode od 400 do 1000 l/ha, u trenutku izlaska iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-87). Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Maslina
(Olea europaea ssp. europaea)
Karenca: 21 dan
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
maslinov moljac
(Prays oleae)
Primjena: U količini od 0,1 kg/ha, uz utrošak vode od 1000 do 1500 l/ha, u trenutku izlaska gusjenica druge (karpofagne) generacije iz jaja, nakon cvatnje (BBCH 70-89). Dozvoljene su maksimalno dvije primjene tijekom vegetacije, u razmaku od najmanje 28 dana između tretiranja.
Dodatne informacije: Ograničenja: Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu. Ne tretirati za vrijeme cvatnje. Primjena sredstva iz zraka nije dopuštena.

Trešnja
(Prunus avium)
Karenca: 3 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
octena mušica ploda
(Drosophila suzukii )
Primjena: U količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode 800-1500 L/ha, od kada su plodovi dosegli polovicu svoje veličine do tehnološke zrelosti ploda (BBCH 75-87). Može se primijeniti dva puta uz vremenski razmak od 28 dana između primjena.
Dodatne informacije: Radna zabrana: 2 dana
Višnja
(Prunus cerasus)
Karenca: 3 dana
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
octena mušica ploda
(Drosophila suzukii )
Primjena: U količini od 0,3 kg/ha, uz utrošak vode 800-1500 L/ha, od kada su plodovi dosegli polovicu svoje veličine do tehnološke zrelosti ploda (BBCH 75-87). Može se primijeniti dva puta uz vremenski razmak od 28 dana između primjena.
Dodatne informacije: Radna zabrana: 2 dana
Pistacija
(Pistacia vera)
Karenca: 14 dana
lisna buha pistacije
(Agonoscena sp.)
Primjena: U količini od 0,4 kg/ha, uz utrošak vode 1000-1200 L/ha, kod pojave štetnika (BBCH 75-79).
Dodatne informacije: Radna zabrana: 4 dana
pistacijin moljac
(Palumbina guerinii)
Primjena: U količini od 0,4 kg/ha, uz utrošak vode 1000-1200 L/ha, kod pojave štetnika (BBCH 75-79).
Dodatne informacije: Radna zabrana: 4 dana

Oznake i upozorenja

Šifra oznakeNaziv oznakeNapomena
H317Može izazvati alergijsku reakciju na koži.
H361fSumnja na moguće štetno djelovanje na plodnost.
H373Može uzrokovati oštećenje organa tijekom produljene ili ponavljane izloženosti .
H410Vrlo otrovno za vodeni okoliš, s dugotrajnim učincima.
P102Čuvati izvan dohvata djece.
P261Izbjegavati udisanje prašine/dima/plina/magle/pare/aerosola.
P273Izbjegavati ispuštanje u okoliš.
P280Nositi zaštitne rukavice/zaštitno odijelo/zaštitu za oči/zaštitu za lice.
P308 + P313U SLUČAJU izloženosti ili sumnje na izloženost: zatražiti savjet/pomoć liječnika.
P333 + P313U slučaju nadražaja ili osipa na koži: zatražiti savjet/pomoć liječnika.
P501Odložiti sadržaj/spremnik u/na …
EUH 401Da bi se izbjegli rizici za zdravlje ljudi i okoliš, treba se pridržavati uputa za uporabu.

Dodatne oznake

Šifra oznakeNaziv oznakeNapomena
SPoOpće dodatne oznake obavijesti za primjenitelje sredstva.
SP 1Spriječiti onečišćenje voda sredstvom ili njegovom ambalažom (Uređaje za primjenu sredstva ne čistiti u blizini površinskih voda/Spriječiti onečišćenje odvodnih kanala s poljoprivrednih gospodarstava i cesta).
SPe 3Zbog zaštite vodenih organizama/neciljanog bilja/neciljanih člankonožaca/kukaca treba poštivati zone sigurnosti od (navesti razmake) do nepoljoprivredne/vodene površine.
SPe 8Opasno za pčele/Radi zaštite pčela i drugih oprašivača ne tretirati usjev za vrijeme cvatnje/Ne primjenjivati u vrijeme ispaše pčela/Skloniti ili pokriti košnicu tijekom primjene i određeno vrijeme (navesti) nakon primjene/Ne primjenjivati u vrijeme cvatnje korova/Odstraniti korove prije cvatnje/Ne primjenjivati sredstvo prije (navesti vrijeme).

Važni datumi

Datum registracije 21.3.2018.
Registracija važi do 30.6.2025.

Vrste rješenja

Vrsta rješenjaKlasaDatum izdavanja rješenjaRok valjanosti rješenja
Registracija sredstva za zaštitu biljaUP/I-320-20/17-03/1421.03.2018
Izmjena rješenja o registracijiUP/I-320-20/17-03/1407.12.2020
Dozvola za proširenje primjene za male kulture/male namjeneUP/I-320-20/20-03/3122.01.2021
Izmjena rješenja o registracijiUP/I-UP/I-320-20/17-03/1405.01.2022