Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Alfa cipermetrin

Kontaktni i želučani insekticid širokog spektra. Suzbija ličinke i odrasle oblike štetnika. Dobrog početnog i dugotrajnog djelovanja. Djelotvoran u vrlo malim koncentracijama. U zaštiti kupusnjača dodati okvašivač. LD50 64. O = III. Manje opasan za pčele. Karecna: 14 dana krumpir, krastavci, rajčica (u polju i zaštićenom prostoru) i voćke, ostalo ne lisnato povrće; 21 vinova loza; 28 kupusnjače, šećerna repa; 35 žitarice, 42 dana uljana repica i agrumi.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 67375-30-8 CIPAC br. 2004/58/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u Smjesa diastereoizomera, koji se sastoji od: (S)-α-cijano-3-fenoksibenzil- (1R)-cis-3-(2,2-diklorvinil)- 2,2-dimetilciklopropan karboksilat i (R)-α-cijano-3-fenoksibenzil- (1S)-cis-3-(2,2-diklorvinil)- 2,2-dimetilciklopropan karboksilat (= cis-2

Čistoća 930 g/kg CIS-2

Stupanje na snagu 01.03.2005

Prestanak uvrštenja 28.02.2015

Posebne odredbe

Dopušten za uporabu samo kao insekticid. Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za alfa-cipermetrin, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 13. veljače 2004.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu vodenih organizama, pčela i člankonožaca koji ne pripadaju ciljanoj skupini i osigurati da uvjeti za registraciju uključuju, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika,
  • obratiti posebnu pozornost na sigurnost primjenitelja i osigurati da uvjeti za registraciju uključuju odgovarajuće mjere zaštite.