Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Topola
  • 23.09.2017. 18:30

Solidne cene voća, slab rod

Miroslav Jevtić iz Topole zadovoljan je ovogodišnjim cenama voća, iako roda ima manje.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 333
  • 19
  • 0

Miroslav Jevtić iz Topole, nasledio je voćarsku proizvodnju, kao porodičnu tradiciju. Pre desetak godina, zajedno sa ocem, počeo je ozbljnije ovim da se bavi. Trenutno imaju četiri hektara zasada - jabuke, vinograd sa stonim sortama, šljive i trešnje.

"Najveći rod trešnje, 70% stradao je u rano proleće. Kasnije je bilo problema sa nedostatkom padavina i visokim temperaturama, a to je uticalo na drugo voće, a najmanje na vinograd. Njega je oštetio grad", kaže Jevtić.

Solidne cene

Da bi premostio lošu godinu, mora da se snađe. Ulazi se u dugovanja ili se plaća na odloženo.

"Cene su bile solidne u odnosu na prošlu godinu, iako je rod umanjan. Snalazimo se pomoću otkupljivača, koji izvoze u inostranstvo. Nešto ide i na pijace u gradove u okolini. Sekundarna proizvodnja još nije zaživela", objašnjava Miroslav.

Problem su rascepkane parcele, pa se javljaju poteškoće, kada je reč o navodnjavanju. Ipak, Miroslav neće odustrati od proizvodnje, jer, kako kaže, nije svaka godina loša, a i to mu je to ostalo u nasledstvo.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Miroslav Jevtić Topola Voće Cene voća


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!