Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krunidba kralja
  • 05.05.2023. 12:00

Na krunidbi Charlesa III, tradicionalno će se točiti vino iz podruma nagrađenog u Mostaru

Nema krunidbe, a ni kraljevskih vjenčanja bez traminca. Iločkog traminca!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 80
  • 11
  • 0

Iločki traminac pio se davne 1953. na krunidbi kraljice Elizabete II, a pit će se i na krunidbi njenog sina Charlesa III

Nastavlja se time tradicija koja povezuje Slavoniju s britanskom kraljevskom porodicom koja nije samo vezana uz krunidbu. 

Naime, Iločki podrumi su povodom vjenčanja princa Williama i Kate Middleton 2011. priredili poseban poklon, Traminac ledena berba 2007.  Osigurali su i svadbeni dar princu Harryju i Meghan Markle Traminac izborna berba bobica, 2015., što je kako su rekli te 2018., vino iz njihove ekskluzivne limitirane linije predikatnih vrhunskih vina s položaja Principovac.

Tada još princu, prilikom posjete Hrvatskoj odnosno Osijeku 2016. (naslovna fotografija), Iločka vina darivala su Charlesu Traminac 1947. Upravo onaj koji se posluživao na krunidbi njegove majke.

Iločki podrumi odnijeli su i nagradu na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, ova vinarija proglašena je pobjednikom iz grupe bijela mirna, suha i polusuha vina i to s Graševinom vrhunskom.

Novi britanski kralj bit će okrunjen u subotu, 6. maja u 11 sati u Westminsterskoj palači, a uz njega će stajati i nova kraljica supruga Camilla.


Tagovi

Krunidba Charles III Britanski kralj Traminac Iločki podrum


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁