Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cveće
  • 12.03.2020. 10:00

Koje ukrasne biljke je najbolje imati u domu i u neposrednom okruženju?

Mini ruže protiv depresije, žalfija za opuštanje, ruzmarin za dobar san, samo su neke od biljaka kojima možete da oplemenite svoje dom i okruženje, ali i da osigurate dobru energiju.

Foto: Pixabay/ArtisticOperations
  • 2.311
  • 39
  • 0

Sve što nas okružuje ima svoju energiju, od ljudi pa do biljaka. Predlažemo vam nekoliko ukrasnih vrsta koje svakako treba da imate u svom domu, kako biste se okružili dobrim vibracijama i oplemenili životni prostor.

Žalfija

Ova lekovita vrsta je pravi zaštitnik doma. U svetu je smatraju i svetom biljkom, a prema nekim istraživanjima, prostim udisanjem njenog aromatičnog mirisa, opustićete čula i celokupni organizam.

Lekovite biljke koje možete da uzgajate u svojoj bašti

Drvo novca

Veoma je popularno među ljubiteljima hortikulturnih vrsta. Debele grane i mesnati listovi simbolizuju rast i napredak, a po nekima čak i bogatstvo. Njegove benefite najbolje ćete iskoristiti ako ga postavite u svom dnevnom boravku. Što ste mu bliži, bolja će energija doći do vas, kako pišu Poslovne novine.

Limunovo drvo

Gajenje ovog citrusa takođe unosi balans u vašu svakodnevicu, pored prednosti uštede novca prilikom kupovine navedenog dragocenog voća. Stablo voli svetlu poziciju pa ga je najbolje smestiti u blizini otvorenog izlaza.

Mini ruže

Ovo cveće je veoma atraktivno za vrt, a ima i lekovite osobine.

Uzgoj mini ruža u saksijama - jednostavno i dekorativno

Neka od njenih blagotvornih uticaja su da deluje umirujuće na kožu, ima protivupalna svojstva, ublažava anskioznost i probavne smetnje, a deluje čak i protiv depresije.

Orhideja

Reč je o zanimljivom i atraktivnom cveću, veoma privlačnom zbog svog lepog izgleda, ali samo ako je dobro pazite. Postoji verovanje da biljka donosi prosperitet u život. Ne voli suvo okruženje i u njemu može najprije da uvene. 

Ruzmarin

Ugodnog je mirisa i ima snažan efekat na um, telo i duh. Ova lekovita biljka ima antibakterijske i antioksidativne karakteristike, ublažava stres i podstiče dobro zdravlje. Imajte ga uvek u svojoj spavaćoj sobi i osigurali ste sebi dobar san.

Lavanda

O njoj se zna već dosta. Ima dosta odličnih osobina, a boja njenog cveća je specifična. Pored autentičnog mirisa, dobra je i za zdravlje uma i tela, čime podstiče i lučenje hormona sreće.

Lavanda dobro podnosi i sušu i niske temperature

Želite li sklad u svom telu, udišite miris lavande.

Zeleni ljiljan

Ova biljka, (Chlorophytum comosum), takođe je odlična za zdravlje. Njeno dugo, usko lišće čisti i podiže kvalitet vazduha u svakom domu gde se nađe. Zato postavite ga u kuhinju, kako biste detoksicirali svoje okruženje.


Tagovi

Ukrasne vrste Uzgoj cveća Lekovite vrste Drvo novca Limunovo drvo Gajenje citrusa Mini ruže Atraktivno cveće Zeleni ljiljan Miris lavande


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proizvođači sa severa Banata u opštinama Čoka, Kanjiža, Novi Kneževac i Senta započeli su setvu mirođije koja, u proseku, na tom području zauzme svake godine oko 300 hektara. Jedan od njih, Mirko Oluški, mirođijom se bavi dugo godina i ima... Više [+]