Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnova šuma
  • 03.06.2015. 14:30

64 miliona dinara za sanaciju šuma

Resorno ministarstvo sufinanciraće sanaciju šuma koje su prošle godine pogođene ledolomima.

  • 83
  • 3
  • 0

U šumskim gazdinstvima Niš i Boljevac u toku su radovi na sanaciji terena koji su u decembru prošle godine bili pogođeni ledolomima.

Teren je obišla i resorna ministarka Snežana Bogosavljević Bošković, koja je tom prilikom istakla kako će Ministarstvo sufinansirati sanaciju i pošumljavanje u narednom periodu, kako za šume u državnom, tako i za šume u privatnom vlasništvu, i to sa sredstvima koje je obezbedilo, u vrednosti od 64 miliona dinara u 2015. godini.

Mere sanacije kroz Akcioni plan

"Kroz Akcioni plan koji je usvojen, a kroz neophodna projektovana sredstva u vrednosti od 486 miliona dinara, sprovodiće se mere sanacije koje će obuhvatati uspostavljanje šumske putne infrastrukture, sadnju i setvu novih sadnica, kao i mere zaštite četinarskih šuma", istakla je ministarka, nakon što je obišla šume koje su prošle godine uništene ledolomima i ledoizvalama.

Cilj je povećanje udela šumarstva u ekonomskom i privrednom razvoju društva.

Sledi pošumljavanje i obnova

Spomenuta elementarna nepogoda značajno je oštetila šumski ekosistem u 5 upravnih okruga, a sada je počelo i saniranje štete. Kako su šume dragoceni prirodni resurs koji, osim drvne mase i plodova, imaju značajnu ulogu u zaštiti zemljišta, vode, vazduha, a osim toga, veliki su izvor kiseonika i predstavljaju pluća jedne regije, ministarka je naglasila da će se u narednom periodu raditi na pošumljavanju i obnavljanju šuma, kako niskih, tako i visokih, ali i na očuvanju resursa.


Tagovi

Očuvanje resursa Pošumljavanje Snežana Bogosavljević Bošković Ekosistem Akcioni plan Sanacija terena Niš Boljevac Ledolomi Ledoizvale

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate kako izgleda proces proizvodnje metle? Uskoro čitajte opširnije na Agroklubu.