Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 01.07.2021. 16:00

STIPS: Viša cena jagnjadi u Požarevcu i junadi u Šapcu, krmače jeftinije u Kragujevcu

U klanicama na području Šapca došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 245 din/kg. Otkup grla bio je dobar.

Foto: Lucija Bencarić
  • 466
  • 378
  • 0

U sedmici za nama bila je viša otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u klanicama na području južnobanatskog regiona. Dominirao je iznos od 150 din/kg. Rast otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na 250 din/ kg i pad otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma evidentirao je reporter STIPS-a iz Smedereva u klanicama na području ovog grada.

Krmače za klanje bile su jeftinije u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Kragujevcu, jer je dominirao iznos od 120 din/kg. Klaničari sa područja šumadijskog regiona po nižim su cenama otkupljivali prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto je dominirao iznos od 220 din/kg.

Rast otkupne cene teladi simentalske rase, telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 420 din/kg i pad otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma na 240 din/kg karakteristika je nedelje za nama u klanicama na području podunavskog regiona. U klanicama na području Šapca došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 245 din/kg. Otkup grla bio je dobar.

Detaljniji izveštaj kretanja cena možete videti na ovom linku

U klanicama na području Braničevskog regiona bila je viša otkupna cena jagnjadi tokom protekle sedmice, pošto je dominirao iznos od 260 din/kg. Obim otkupljenih grla nije se značajnije menjao u odnosu na prethodni period. Ova kategorija ovaca bila je skuplja u sedmici za nama i na pijaci žive stoke u Požarevcu, jer su se jagnjad najčešće mogla pazariti po ceni od 300 din/kg.

Rast otkupne cene jagnjadi i ovaca evidentiran je u klanicama na području podunavskog regiona tokom protekle nedelje. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena šilježadi. Otkupljenu jagnjad klaničari su plaćali 240 din/kg, ovce 150 din/kg, a šilježad 200 din/kg.


Tagovi

Cene stoke Rast cena Otkup grla STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D