Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište svinja
  • 05.09.2015. 12:00

Bolja ponuda i loš promet prasadi

Ponuda prasadi u avgustu bila je bolja nego u julu, ali je promet bio loš, a nastavljen je i trend slabe ponude i prodaje krmača.

  • 171
  • 6
  • 0

Ponuda obe kategorije prasadi bila je nešto bolja tokom avgusta u odnosu na prethodni mesec, ali je promet bio dosta loš, kao i u julu.

Tržište tovnih svinja i krmača bez promena

Na tržištu tovnih svinja i krmača za klanje nije bilo promena u odnosu na prethodni mesec. Prodajna cena prasadi telesne mase do 15 kilograma varirala je proteklog meseca od 180 do 230 din/kg. Za prasad težine od 16 do 25 kilograma najčešće je tokom avgusta trebalo izdvojiti od 180 do 200 din/kg, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Tovne svinje, telesne mase od 80 do 120 kilograma mogle su se pazariti po ceni od 150 do 160 din/kg. Za tovne svinje telesne mase veće od 120 kilograma, potencijalni kupci su tokom avgusta trebali da izdvoje novca kao i prethodnog meseca, pošto je dominirao iznos od 140 din/kg.

Nastavljen je trend slabe ponude i prodaje krmača za klanje tokom proteklog meseca na većini stočnih pijaca, a dominantna cena iznosila je 120 din/kg, kao i tokom jula.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Prasad Krmače Tov svinja Prodaja Cene Ponuda Tržište Stočne pijace STIPS