Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 15.04.2016. 08:03

Tijesnija saradnja kineskih i BiH proizvođača

U naredna dva mjeseca održat će se niz poslovnih sastanaka između Kine i BiH. Tako će već početkom maja biti održan Sarajevo Business Forum zajedno s forumom 16+1 a fokus će biti na industrijskim kapacitetima. Na SBF-u će učestvovati delegacije iz četiri kineske provincije.

Foto: Pixabay
  • 63
  • 2
  • 0

Čak 10 kineskih kompanija predstavilo se na Mostarskom sajmu. Rezultat je to posjete prošlog septembra Kini kada je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izrazio nadu da će kineska strana bliže surađivati na sajmu u Mostaru.

"Mostarski sajam smatramo učinkovitom platformom za unapređenje poslovne saradnje između Kine i Bosne i Hercegovine", rekla je ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH, Njena ekselencija Chen Bo.

Slijede poslovni sastanci

Kako je najavila, u naredna dva mjeseca održat će se niz poslovnih sastanaka između Kine i BiH. Tako će već početkom maja biti održan Sarajevo Business Forum zajedno s forumom 16+1 a fokus će biti na industrijskim kapacitetima. Na SBF-u će učestvovati delegacije iz četiri kineske provincije.

Početkom juna, delegacija BiH učestvovat će na Investicionom i trgovinskom sajmu 16+1 u Ningbou u Kini, a sredinom juna na Trećem sastanku lokalnih lidera 16+1 u Tangshanu u Kini..

Foto: Pixabay


Tagovi

Mostarski sajam Kina Chen Bo Dragan Čović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.