Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • webinar
  • 23.05.2021. 16:30

Ove srijede održava se "Vinska cesta Hercegovine, put ka tržištu", pridružite se!

Cilj je otkriti kako se može iskoristiti prilika u sred krize stvorene zbog aktuelne pandemije Covid-19 za izgradnju snažnog brenda Vinska cesta Hercegovine.

Foto: Depositphotos/SonSam
  • 63
  • 79
  • 0

Svi učesnici Vinske ceste Hercegovine, kao i akteri bosanskohercegovačkog turizma, pozvani su da budu dio virtualnog događaja pod nazivom "Virtuelna cesta Hercegovine, put ka tržištu", a koji će se održati u toku iduće sedmice, tačnije 26. maja, sa početkom u 14 sati, stoji u zvaničnom saopćenju Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK). 

Domaći predavači, velikog iskustva, podijelit će svoja znanja u okviru pripreme razvoja najinovativnije i dinamičnije nove vinske ceste na svijetu, a sve u cilju podrške plasmana Vinske ceste Hercegovine na međunardonom tržištu, kroz holistički pristup. Ovo konkretno podrazumijeva raznoliku hranu, kulturu, wellness, prirodu i avanturu i predstavlja put prema održivosti, otpornosti, oporavka i postizanja vrhunskog kvaliteta vinskog turizma u ovom dijelu naše zemlje. 

Kompletnu agendu možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Cilj je otkriti kako se može iskoristiti prilika u sred krize stvorene zbog aktuelne pandemije Covid-19 za izgradnju snažnog brenda Vinska cesta Hercegovine i pozicionirati ovaj dio BiH kao jednu od najzanimljivijih svjetskih vinskih destinacija.

Primjeri dobre prakse

Pomenuti webinar osmišljen je u namjeri pružanja primjera dobrih praksi, a omogućit će interakciju sa govornicima kako bi se na temelju njihovog iskustva gradilo nešto novo i bolje.

"Time započinjemo novu fazu u razvoju Vinske ceste Hercegovine na putu ka tržištu u nadi da će pružiti inspiraciju vinarima, proizvođačima hrane, lokalnim zajednicama i kreatorima avantura da stvaraju jedinstvena iskustva koja će ovdje privlačiti posjetitelje tijekom cijele godine", navodi se u VTK Bosne i Hercegovine.

U realizaciji pomenutih aktivnosti Vanjskotrgovinska komora bit će koordinator razvoja "Vinske ceste".

Partnerstvo sa Europskom federacijom Iter Vitis ubrzat će pridruživanje Vinske ceste Hercegovine društvu ostalih europskih vinskih regija koje su usvojile Iter Vitis standarde i postale članice Europske kulturne rute vina i vinove loze, Iter Vitis - Les Chemins de la Vigne, certificirane Kulturne Ceste Vijeća Evrope.

Da biste prisustvovali navedenom online događaju, u srijedu, 26. maja, potrebno je da se registrujete na ovom LINKU.


Dokumenti


Tagovi

Vinski turizam Vinska cesta Hercegovine Online webinar Primjeri dobre prakse Inspiracija vinarima Proizvođači hrane Vinske regije


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.