Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osijek 2014
  • 11.07.2014. 13:00

Međunarodno ocjenjivanje meda

Na javni natječaj mogu se prijaviti svi zainteresirani pčelari iz Hrvatske ali i susjednih zemalja u periodu od 25. do 31. srpnja 2014. godine. Proglašenje pobjednika i dodijela nagrada održat će se početkom rujna u sklopu sajma "Slavonka" i "EcoRuralNet"

Foto: freeedigitalphotos.net
  • 159
  • 13
  • 0

Udruga pčelara Slavonije i Baranje uz potporu klastera "Slavonka" i "EcoRuralNet", organizirat će već tradicionalno, 6. međunarodno i 8. regionano ocjenjivanje meda - Osijek 2014., uz medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog pčelarskog saveza.

Na javni natječaj mogu se prijaviti svi zainteresirani pčelari iz Hrvatske i susjednih zemalja, a uzorke meda potrebno je dostaviti u periodu od 25. do 31. srpnja 2014. godine na adresu. Milan Kramer, Baščanska 19, 31000 Osijek. Za svaki uzorak meda potrebno je dostaviti dvije staklenke po 450 grama. Med ne smije biti kristaliziran, a maksimalna dopuštena vlaga iznosi 20 posto.

Naljepnica mora sadržavati Ime i prezime pčelara, točnu adresu, godinu rođenja, vrstu meda, godinu proizvodnje i lokaciju s koje med potječe. Kotizacija po uzorku meda iznosi 70 kuna.

Mjerenje vlage pomoću digitalnog refraktometra održat će se 07. kolovoza, a idućeg dana provest će se i organoleptičko ocjenjivanje. Prvi neslužbeni rezultati bit će objavljeni 30. kolovoza na web portalu: www.radilica-osijek.com. Proglašenje pobjednika i dodijela nagrada održat će se početkom rujna u sklopu sajma "Slavonka" i "EcoRuralNet". Sav pristigli i ocijenjeni med bit će poklonjen u humanitarne svrhe.

Na prošlogodišnje ocjenjivanje pristiglo je 129 uzoraka meda iz 65 hrvatskih mjesta te 22 uzorka meda iz inozemstva, od čega: pet uzoraka iz Slovenije, dva iz BiH, devet iz Srbije te šest uzoraka iz Makedonije. Uzorke meda poslalo je 11 žena pčelarki, 1 pčelarska sekcija i 84 pčelara. Ocjenjivanje meda obavljeno je na način i po preporuci Europskih standarda za med Udruženja FAO/WHO, program standarda za hranu komisije Codex Alimentarius. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem maila: u18milan@gmail.com ili telefona: +385 031/561-908, +385 98/582-592.

Foto: freeedigitalphotos.net


Tagovi

Udruga pčelara Slavonije i Baranje Hrvatski pčelarski savez Slavonka EcoRuralNet Međunarodno i regionalno ocjenjivanje meda Milan Kramer Uzorci

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer