Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIMA 2022
  • 15.10.2022. 15:00
  • Pariz, Francuska

Pariški sajam SIMA 2022 slavi 100 godina postojanja

Ove godine međunarodni agrobiznis šou SIMA obeležava 100 godina održavanja uz brojne nagrade, takmičenja, konferencije. Predstaviće preko 1.800 kompanija izlagača.

Foto: Facebook/SIMA Paris
  • 142
  • 18
  • 0

Međunarodni agrobiznis šou SIMA 2022 se etablirao kao vrhunska manifestacija rešenja i tehnologija za efikasnu i održivu poljoprivredu. Prvi put je organizovan 1922. godine, a ove godine proslavlja stogodišnjicu. Održava se od nedelje 6. do četvrtka 10. novembra 2022. godine u pariškom izložbenom centru Nord Vilepinte, u Francuskoj. 

Očekuje se da će ove godine okupiti oko 1.800 kompanija izlagača i preko 230.000 profesionalnih posetilaca. Organizatori navode da će biti prikazana rešenja i tehnologije posvećene razvoju održive i uspešne poljoprivrede.

Stogodišnjicu slave inovacijama

Predstaviće inovativne proizvode i rešenja koji definišu tržište u podsektorima kao što su biljni i specijalizovani usevi, stočarstvo, oprema za navodnjavanje i dr. U sklopu izložbe će se održati propratni događaji koji će dopuniti sajam novim pristupom, proširenim sadržajem i poboljšanim predstavljanjem inovacija u poljoprivrednom sektoru.

U posebnom prostoru SIMA Tech će se ukazati na inovacije i tehnologije za postizanje visoke učinkovitosti i održivosti poljoprivrede. Obuhvatiće sve izložbe novih tehnologija sa sajma, start-ap selo i poljoprivredno robotsko selo.

Održat će se i "SIMA Innovation Awards", međunarodno poznato takmičenje koje odaje priznanje najinovativnijoj opremi, proizvodima, tehnologijama i uslugama koje su predstavili izlagači sajma.

Događanja namenjena mladima

Nova oblast SIMA Talent je posvećena temama obuke i zapošljavanja u poljoprivrednom sektoru. Smešten u srcu sajma, ovaj prostor će predstavljati obuku koju nudi industrija. U ponudi će biti niz događaja prvenstveno namenjenih mladima.

"Start-up Village" je prava odskočna daska koja pomaže mladim preduzećima da budu zapaženi pored velikih imena u svetu poljoprivrede", poručuju organizatori. 

Nagrada "Agricultural Robotics Village by FIRA" promoviše sela posvećena razvoju robotike u poljoprivredi, a "SIMA Farming Awards" je evropsko takmičenje za inovativne poljoprivrednike.


Foto prilog


Tagovi

SIMA 2022 Sajam Pariški sajam Inovacije Nord Villepinte


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta