Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 19.03.2021. 15:00

Otkazana Fruit Logistica - vodeći sajam povrtarskog i voćarskog sektora

Sajam je planiran od 18. do 20. maja ove godine u Berlinu. Međutim, zbog loše epidemiološke situacije odložen je za februar sledeće godine.

Foto: FruitLogistica
  • 98
  • 26
  • 0

Otkazana je Fruit Logistica, jedan od najvećih sajmova u svetu kada su u pitanju voćarski i povrtarski sektor. Planiran je 18. do 20. maja ove godine u Berlinu, ali organizatori navode da su primorani da ga otkažu zbog pandemije virusa korona.

Planiran datum za sledeće održavanje je tek dogodine i to od 9. do 11. februara. Inače, ova manifestacija na površini od blizu 138 hiljada metara kvadratnih okuplja proizvođače svežeg voća i povrća, ali tamo se predstavljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi koji čine deo velike slike ovoga sektora.

"Želeli smo da se ovaj događaj održi. Do sada se prijavilo više od 600 kompanija iz Evrope i sveta, ali izgledi za međunarodna putovanja u Berlin i velika okupljanja nisu dobri", saopštili su organizatori. 

Zahvalili su se svim zainteresovanim izlagačima na ukazanom poverenju i objavili da njihov celi tim radi na pripremanju ovog događaja za sledeću godinu.

"Učinićemo sve da naše jubilarno, 30. izdanje bude živopisan događaj na licu mesta", poručili su.

Voćari i povrtari iz Srbije zapaženi u Berlinu

Na ovom sajmu svake godine učestvuje više od 3.200 izlagača i blizu 80 hiljada posetioca kako bi ostvarili svoj puni poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svežim proizvodima. Takođe, svake godine se odabere i ideja s najboljim potencijalom pod nazivom "The Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). To je priznanje najistaknutijim inovacijama celog lanca snabdevanja voćem i povrćem, od proizvodnje do prodajnog mesta.

Ovaj jedinstven događaj nudi izvanredne mogućnosti umrežavanja i kontakata ne samo malih i srednjih kompanija već i onaj sa velikim globalnim igračima. Zbog koristi koje ovakvi sajmovi pružaju proizvođačima i zajednici nadamo se da će što pre ponovo zaživeti.


Tagovi

Fruit Logistica Sajam Otkazano Berlin


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer