Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rusija
  • 03.09.2015. 13:00

Osniva se "Riblja berza" u Sahalinskoj oblasti

Sberbanka i Sahalinska oblast osnivaju "Riblju berzu"

Foto: freedigitalphotos.net
  • 119
  • 4
  • 0

Ruska Sberbanka i regionalna vlada Sahalinske oblasti potpisali su takozvanu mapu puta za realizaciju projekta "Riblja berza".

Dokument su potpisali generalni direktor Sberbanke, Herman Gref i guverner Sahalinske oblasti, Oleg Kozemjako tokom održavanja Istočnog ekonomskog foruma, navodi se u saopštenju Sberbanke dostavljenom Tanjugu.

Saradnja Sberbanke i Sahalinske oblasti

Kako se precizira u saopštenju, utvrđen je plan saradnje između Sberbanke i Sahalinske oblasti u smislu razvoja riblje industrije, kao i prodaje i prerade vodnih bioresursa u tom regionu.

Prva faza projekta podrazumeva razvoj pilot projekta "aukcija-trgovanje", zasnovanog na sistemu Sberbanke AST, a predložena je i izmena zakona, kao i prodaja minimum 50 odsto uhvaćene ribe putem aukcije.

U okviru druge faze je planirano da već početkom 2016. godine putem elektronske platforme bude ostvarivana prodaja preko 20 odsto od celokupne količine na tržištu. Treća faza ovog projekta bi trebalo da bude realizovana 2020. godine, uz puštanje u rad celokupnog proizvodnog klastera koji se nalazi u luci Korsakov.

Podsticanje domaće proizvodnje

Cilj projekta "Riblja berza" je podizanje nivoa zastupljenosti ruskih morskih proizvoda na domaćem tržištu na 90 odsto, kao i povećanje prihoda od izvoza ribe za 25 odsto, navodi se u saopštenju ruske banke.

Foto: freedigitalphotos.net


Izvori

Tanjug


Tagovi

Riblja berza Domaća proizvodnja Proizvodni klaster Riblja industrija Sberbanka Herman Gref Sahalinska oblast Rusija Moskva Oleg Kozemjako Podsticanje proizvodnje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao