AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Zima

Zima

Pretraga članaka za ključne riječi: zima. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

U najam uzimaju stare plantaže malina i kupina!

U nasadu kupina koji se nalazi u Gorici Miholečkoj, križevačka obitelj Šantić, završila je jesensko orezivanje. Na površini nešto manjoj od jednoga hektra, imaju 1.600 grmova s kojih su ubrali 4,5 tone kupina. Urodom su prilično zadovoljni, jer imaju sustav navodnjavanja, pa je voće dobro rodilo unatoč visokim temperaturama i suši. "Vrućine... U najam uzimaju stare plantaže malina i kupina!

Spriječite stres kod peradi u kavezima

Za proizvodnju jaja odgovarajuće veličine i težine potrebno je dobro poznavati tehnologiju proizvodnje, te kokošima osigurati dobre uvjete smještaj, hranu i vodu. Oprema koja se danas koristi za kavezno držanje nesilica u intenzivnoj peradarskoj proizvodnji kod većih aglomeracija djelomično je ili potpuno automatizirana, a u tehnološku se, stoga... Spriječite stres kod peradi u kavezima

Narodni kalendar ne griješi, stigla "Goveđa zima"

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i tzv. pametnim uređajima sa sofisticiranim programima i aplikacijama uveliko je olakšan i ubrzan pristup informacijama. Što znači imati "pravu", točnu informaciju na vrijeme najbolje znaju poljoprivrednici. Mnogi servisi za praćenje i prognozu vremenskih prilika su poprilično točni i pružaju mogućnost... Narodni kalendar ne griješi, stigla "Goveđa zima"

Rajčicu ne uzimaju "Zdravo za gotovo"!

Marin Rinčić
30.10.2017.

Rajčicu ne uzimaju "Zdravo za gotovo"!

Tvrtka Majuka čiji je vlasnik Marin Rinčić stoji iza brenda Zdravo za gotovo koja je krenula kao obiteljski podhvat i trenutno zapošljava 4 osobe u proizvodnom pogonu i prodaji. Zdravo za gotovo je ime pod kojim ih se može naći u dućanima zdrave hrane. Bave se proizvodnjom i preradom rajčica u gotove proizvode (gotova juha, sok, dalmatinska, ljuta i... Rajčicu ne uzimaju "Zdravo za gotovo"!

I Agrofructus blokiran? Tko preuzima Vupik?

Agrokor
05.04.2017.

I Agrofructus blokiran? Tko preuzima Vupik?

Prema podacima Fine, račun tvrtke Agrofructus, dobavljača Agrokora bio je blokiran. Agrokor dobavljačima duguje više 16 milijardi kuna. Nedugo nakon toga, iz Agrofructusa su poručili da je blokada skinuta. U isto vrijeme, misteriozni skrbnički račun Podravske banke postao je najveći pojedinačni dioničar redovnih dionica serije A Vupika. Agrokor je... I Agrofructus blokiran? Tko preuzima Vupik?

ChemChina dobila odobrenje za preuzimanje Syngente

Kineska nacionalna kemijska korporacija ChemChina dobila je odobrenje od europskih i američkih organizacija za nadzor tržišnog natjecanja, koje djeluju kao kontrolni mehanizmi tržišta, za preuzimanje švicarske Syngente. Europska komisija i Američka federalna trgovačka komisija (FTC) odobrile su preuzimanje, što je velik korak ka zaključenju... ChemChina dobila odobrenje za preuzimanje Syngente

Hrvatska se izuzima od EU šumarske politike?

Na sjednici Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane održanoj u ponedjeljak u Europskom parlamentu u Strasbourgu održala se razmjena gledišta s povjerenikom za klimatsku i energetsku politiku Miguelom Ariasom Cañeteom, u okviru strukturiranog dijaloga. Na sjednici se raspravljalo i o određivanju novog referentnog nivoa za šume, stoga... Hrvatska se izuzima od EU šumarske politike?

Zima im nije problem, cijena mlijeka je!

Problemi stočara
29.01.2017.

Zima im nije problem, cijena mlijeka je!

Dok ratari imaju u ovo vrijeme manje posla na njivama i posvećeni su edukacijama, stočari na hladnoći ne smiju izostati ni trenutka. Sve bi se to izdržalo, kažu stočari, da je cijena mlijeka bolja. Neki su već stavili ključ u bravu, a neki se i dalje bore. Od kada je cijena mlijeka krenula na dolje, problemi su se samo gomilali. Marko Grahovac... Zima im nije problem, cijena mlijeka je!

OPG Krnčević od prirode uzima i u prirodu vraća

OPG Darinka Krnčević istoimene vlasnice s otoka Lastova je spoj truda, rada, znanja, ljubavi prema prirodi i svemu što je u skladu s njom. Ovaj OPG je otvoren u ožujku 2015. godine i u njegovom radu ovog Darinki pomaže cijela obitelj. U početku su kako kaže Darinka, proizvodili sve proizvode u zadruzi Prijatelji Lastova, čija je bila upraviteljica... OPG Krnčević od prirode uzima i u prirodu vraća

Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

Spar Austria
19.12.2016.

Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

Spar Austria i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od Rewe grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv. Heleni, objavljeno je iz Spara Hrvatska. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016. godine, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Ovim preuzimanjem Spar... Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

CNH preuzima danski Kongskilde

CNH Industrial objavio je krajem listopada ugovor o kupovini poslova, proizvodnje poljoprivrednih strojeva zelene linije i obrade zemljišta Kongskilde Industrial, dijela danske grupacije Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG A.m.b.A). Ugovor obuhvaća preuzimanje razvoja, proizvodnje i prodaju poljoprivredne tehnike u segmentima obrade zemljišta, sjetve i... CNH preuzima danski Kongskilde

Birokracija nam oduzima puno vremena

Đurđica Jurković
20.10.2016.

Birokracija nam oduzima puno vremena

O problemima u vinarstvu progovorila je Đurđica Jurković, vlasnica vinarije, koja kaže kako iskustva u tom poslu ima, no nikad nije dovoljno. To je posao u kojoj se svake godine nešto novo događa. Vino je, kaže, živa tvar i tu se nikad ne može biti siguran s čime se raspolaže. Đurđica ističe kako se promjene od strane Ministarstva već dugo... Birokracija nam oduzima puno vremena

Zima će proći bez snježnog pokrivača?

Dugoročna prognoza
14.10.2016.

Zima će proći bez snježnog pokrivača?

Prema prognozi AccuWeathera, zapadnu i središnju Europu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od poplava, dok istočnu Europu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla. Dugoročna tzv. sezonska prognoza vremena za RH pokazuje kako se čak do veljače 2017. očekuje niz mjeseci toplijih od prosjeka, kaže agrometeorolog Marko Vučetić, no dodaje... Zima će proći bez snježnog pokrivača?

Što je zima bez dobre zimnice?

Priprema zimnice
05.09.2016.

Što je zima bez dobre zimnice?

Ljeto nam donosi puno plodova koje možemo spremiti kako bi ih koristili preko hladnih zimskih dana. Kuhali smo pekmez od šljiva, pravili kompote, kuhali rajčicu, a sada je na red došla i priprema kisele salate od rezanog povrća, odnosno miješane salate. Za pripremu miješane salate važno je napomenuti da je najbolje da je povrće domaće iz vlastitog... Što je zima bez dobre zimnice?

Moguće neprijateljsko preuzimanje Monsanta?

Bayer
16.08.2016.

Moguće neprijateljsko preuzimanje Monsanta?

Njemački kemijski div Bayer mogao bi poduprijeti ponudu za američkog proizvođača sjemena i pesticida Monsanto bude li njegova nova prijateljska ponuda odbijena, izvijestio je njemački poslovni dnevnik Handelsblatt. Monsanto je već odbio dvije ponude njemačke kompanije, ocijenivši onu poboljšanu iz srpnja, od 125 dolara po dionici, financijski... Moguće neprijateljsko preuzimanje Monsanta?

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.