Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ginisov rekord
  • 18.09.2016. 18:00

Slovenci napravili najveću čokoladu na svetu

Čokolada dužine 14 i širine 10 metara istovremeno je i najveća ikada napravljena na svetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige rekorda.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook
  • 611
  • 28
  • 0

"Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane vlasnik je novog Ginisovog rekorda za čokoladu najveće površine na svetu. Čokolada dužine 14 i širine 10 metara istovremeno je i najveća ikad napravljena na svetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige neobičnih rekorda, objavila je slovenačka agencija STA.

Džinovska čokolada sastavljena od 28.000 manjih delova predstavljena je na prošlogodišnjem festivalu čokolade i poslastica u mestu Radovljica na severozapadu Slovenije. Na njoj je ekipa poslastičara iz Ljubljane radila dve nedelje i potrošila 1450 kilograma čokolade.

Ljubljana je tako iz Ginisove knjige istisnula dosadašnjeg slatkog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 m2 i tešku 800 kilograma. Čokoladu "Nadalina" prošle godine je napravio, povodom 25. godišnjice rada svoje kompanije splitski preduzetnik i muzičar Marinko Biškić.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook


Tagovi

Slovenija Čokolada Ginisova knjiga rekorda Ginisov rekord Prehrambena industrija Hrana Poslastice Nadalina Split Ljubljana Hrvatska


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]