Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opoziv
  • 20.01.2022. 12:30

S tržišta se povlače fileti skuše zbog kristala

Potencijalni rizik postoji kada je njihova veličina takva da zbog svog oblika i oštrih rubova uslijed žvakanja i gutanja mogu prouzročiti ozljede usne šupljine.

Foto: Depositphotos/Jim_Filim
  • 559
  • 54
  • 0

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Adriatic queen, skuša fileti u maslinovom ulju u pakiranju od 105 grama zbog mogućeg prisustva prirodnih kristala nastalih tijekom proizvodnog procesa.

Naime, tijekom proizvodnog procesa određene prirodne komponente hrane previše se koncentriraju na određenom mjestu i precipitiraju iz otopine tvoreći kristale.

Oni po svom sastavu ne predstavljaju rizik po zdravlje potrošača jer se prilikom konzumacije uredno probave. Potencijalni rizik postoji kada je njihova veličina takva da zbog svog oblika i oštrih rubova uslijed žvakanja i gutanja mogu prouzročiti ozljede usne šupljine, posebno kod djece i starijih osoba.

Proizvođač je Sardina d.o.o. iz Postira, a obavijest se odnosi isključivo na proizvod bar koda 3850160110074, LOT broja L12/03/20 V4, najbolje upotrijebiti do 12/03/2026.

Naime, proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.


Tagovi

Opoziv Sardina Fileti Adriatic queen Kristali


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.