Silko za lucernu - priprema silaže

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Ostala sredstva za zaštitu bilja.

Agro-nika d.o.o

Kontakt - Agro-nika d.o.o

Agro-nika d.o.o.
Hrvoja Vukčića Hrvatinića 2, 32000 Vukovar
tel/fax: +385 32 550 719

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Specijalizirani proizvod namijenjen za pripremanje silaže/sjenaže lucerne.

Suvremena proizvodnja u govedarstvu ne može se zamisliti bez korištenja silaže. Cilj konzerviranja zelenih biljaka siliranjem je da se maksimalno očuva njihova hranjiva vrijednost u što dužem razdoblju i da se za životinje dobije ukusna i zdrava hrana, kao i osigura stabilna proizvodnja mlijeka i mesa. Silaža je proizvod koji nastaje u postupku konzerviranja stočne hrane metodom siliranja putem prirodne mikroflore ili dodatih inokuliranih, odabranih sojeva bakterija mliječno-kiselog vrenja.

S obzirom da su mliječno-kisele bakterija u vrlo malom broju s lišća i da šećere fermentiraju po heterofermentativnom tipu, tijek fermentacije je nekontroliran, a silaža obično nije zadovoljavajuće kvalitete, nema dobar ukus i miris i životinje je nerado konzumiraju. Iz tog razloga se preporučuje korištenje inokulanata, odnosno specijalnih dodataka na bazi homofermentativnih mliječnih bakterija, jer se u startu postiže visoka brojnost ovih bakterija.

Za uspješno pripremanje silaže neophodno je osigurati anaerobne uvjete sabijanjem čime se sprječava rast aerobnih mikroorganizama, kao što su kvasci, plijesni i truležne bakterije koje loše utječu na kvalitetu silaže i zdravlje životinja. SILKO ZA LUCERNU sadrži homofermentativne mliječne bakterije koje stvaraju enzime koji hidrolizuju polisaharide do monosaharida i na taj način umanjuju deficit šećera u lucerni. Koristi se za pripremanje silaže i sjenaže lucerne. Također, sadrži konzorcij homofermentativnih mliječnih bakterija koje su aktivne na različitim pH. Koristi se za pripremanje silaže i sjenaža lucerne.

Sastav

SILKO ZA LUCERNU sadrži Lactobacilius plantarum i Peciococcus sp. Lucerna zbog svog kemijskog sastava se teško silira jer sadrži samo 7% šećera. Homofermentativne mliječne bakterije stvaraju enzime koji hidroliziraju polisaharide i oslobađaju šećere koji se tijekom mliječno-kisele fermentacije pretvara u kiseline koje snižavaju pH. Lactobacillus plantarum je aktivan na pH 6, a Pediococcus sp. na pH 5, koji dodatno snižava pH silaže na 4. Sve ovo utječe na poboljšanje probavljivosti vlakana NDF-a i ADF-a i očuvanje proteina u prirodnom obliku uslijed čega se povećava hranjiva vrijednost silaže.

Učinci primjene

  • Ubrzanu fermentaciju;
  • Povećanu aerobnu stabilnost silaže;
  • Poboljšanu probavljivost NDF-a i ADF-a (probavljivost vlakana);
  • Očuvanje proteina u prirodnom obliku;
  • Povećanje dnevnog prinosa mlijeka i prirasta;
  • Smanjenu upotrebu koncentrata;
  • Snižen postotak octene i maslačne kiseline;
  • Veću hranjivu vrijednost silaže.

Info

Kategorija: Ostala sredstva za zaštitu bilja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 08.03.2019.
Datum izmjene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 75
Šifra oglasa: 42271

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas