Olivo special 9:1:1 + CaO

Kontaktiraj

BIOinput d.o.o.

Kontakt - BIOinput d.o.o.

BIOinput d.o.o., email: bioinput@bioinput.hr, mob: 095 9112 206

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Grena olivo specijal 9.1.1 + Ca organsko je gnojivo dozvoljeno u ekološkoj proizvodnji.

Sastav:

Organska tvar 41 %
Organski ugljik organskog porijekla

23 %

C/N 2,5
Organski dušik (N) 2 %
Amonijski dušik (N) 7%
Ukupni dušik (N) 9%
Fosfor (V)-oksid (P2O5) 1%
Kalij oksid (K2O) 1%
Aminokiseline i proteini 56 %
Huminske i fulvo kiseline 17%
Kalcij-oksid (CaO) 6%
Sumpor oksid (SO3) 15%
Vlažnost 7%

Sadržaj dušika u gnojivu Grena Olivo special osigurava postepeno i konstantno otpuštanje tokom vegetacije. Vrlo je važna prisutnost aminokiselina, makro elemenata i mikro elemenata. Na samom početku vegetacije kada su biljke najmanje i najosjetljivije dušik i hranjiva u ovom gnojiva omogućuju biljkama da budu otpornije na hladnoću i razne patogene. Sadržaj gnojiva potiče cvatnju, sazrijevanje plodova i sjemenki. Preporuka ga je koristiti na svim kulturama na početku vegetacije kada je potreba za dušikom najveća. Gnojivo povećava kapacitet apsorpcije hranjivih sastojaka. Osim toga korištenje Grena OLIVO special usporava se dinamika retrogradacije fosfora, mikro elementi su zaštićeni zbog kelata, te se povećava kapacitet pufera.

VRHUNSKE PERFORMANSE GRENA GNOJIVA

Naša ponuda organo-mineralnih gnojiva nastala je kombinacijom GRENA MATRIX-a i mineralnih komponenti. Ovi proizvodi su osmišljeni da reagiraju sa organskim matriksom, sa ciljem da formiraju stabilne komplekse efikasne u poljoprivredi, koji povećavaju biostimulativna djelovanja osnovnog proizvoda.

GRENA MATRIX: JEDINSTVEN I VAN KONKURENCIJE

Amonikiseline i peptidi u našem jedinstvenom organskom matriksu imaju vrlo važnu ulogu u ishrani biljaka i mikroorganizama, što omogućava ujednačeno usvajanje hranljivih elemenata. Zahvaljujući prisustvu huminskih, fulvo i karboksilnih kiselina, GRENA eko-proizvodi potiču prirodnu biostimulaciju i formiranje kelatnih oblika oko zone korjenovog sistema biljaka.

GRENA MATRIX se sastoji od proteinskih hidrolizata životinjskog porijekla, koji su izvor dušika za zemljište u organskom obliku (proteini i aminokiseline). Organski dušik se postepeno oslobađa, ali zahvaljujući brzoj mineralizaciji hraniva su trenutno raspoloživa za apsorpciju. GRENA eko-proizvodi, u peletama od 4 mm ili mikropeletama od 2 mm, sadrže 18-56% aminokiselina i proteina, koji osiguravaju konstantnu nutritivnu vrijednost za bilo koju biljku. Osim krutih proizvoda, naš organski tekući destilat IDROGRENA sadrži organske amine porijeklom iz aminokiselina prisutnih u osnovnom organskom GRENA MATRIX-u.

SPORO OSLOBAĐANJE: DUGOTRAJNA EFIKASNOST

Svi proteini su sastavljeni od aminokiselina, koje su najbolji izvor organskog dušika. Slobodne aminokiseline omogućavaju trenutno oslobađanje organskog dušika, a peptidi i denatururani proteini osiguravaju dugoročno, sporo oslobađanje (2-6 mjeseci).

Primjena:

Usjev Vrijeme primjene Doza/ha
Voćnjaci i vinogradi Jesen-proljeće 800-1400 kg /ha
Masline Jesen-proljeće 1000-1200 kg/ha
Povrće na otvorenom Prije sadnje 600-1000 kg/ha
Povrće u plastenicima Prije sadnje 800-1000 kg/ha
agrumi Jesen-proljeće 1200-1400 kg/ha

Količine su orjentacione. Najtočnije doze rade se prema analizi tla. Za sve informacije kontaktirajte nas.

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 23.01.2017.
Pregleda: 1040
Šifra oglasa: 30999

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas