Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kverneland Optima SX - sejalica velike efikasnosti

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Sijačice.

Cijena: na upit

Opis

Optima SX širokoredna sejalica zahvaljujući svojoj setvenoj jedinici omogućava maksimalne performanse i efikasnost u radu. Sa viskom preciznošću postavljanja svakog semena i većim radnim brzinama do 18 km/h postiže se 50% veća efikasnost.

Kompletno novi dizajn "srca" setvenog aparata serije Optima SX sejalica omogućava preciznu setvu na 18 km/h. Sa novim setvenim aparatom Kverneland inžinjeri nude novu tehnologiju. Seme u setvenu brazdicu na ovim sejalicama plasira se vazdušnom strujom pri brzini ispucavanja 70 km/h. Seme "hvata" točak koji ga smiruje i nežno polaže u brazdicu.

Svaki negativan uticaj kao što su vibracije koje se javljaju na putu između mesta pozicioniranja semena i ispucavanja su eliminisani uprkos brzoj vazdušnoj struji. Svaki setveni aparat je elektronski pogonjen i kontrolisan preko ISOBUS konekcije. Dodatni generator ili izvor energije nije potreban, a snabdevanje energijom i kontrola je takođe preko ISOBUS sistema. 

Zahvaljujući elektro pogonu kompletna kontrola i praćenje rada sejalice je omogućena iz kabine trakotra u skladu sa ISOBUS standardom. Preko električnog pogona e-drive, svaka setvena jedinica pogoni se individulano preko elektromotora. Rastojanje setve u redu se može podešavati u toku setve. Sve setvene jedinice mogu se uključivati pojedinačno. Elekto pogon korisnicima donosi i prednost koja se ogleda u mogućnosti induvidualnih uključivanja stalnih tragova koji se mogu uskladiti sa bilo kojim širinom prskalice. 

Ova sejalica namenjena je za setvu kukuruza, šećerne repe, pasulja i suncokreta. Optima SX radi korišćenjem ISOBUS tehnologije koja podrazumeva i dobro poznate funkcije sistema GEOCONTROL i GEOSEED® čak i pri velikim radnim brzinama. GEOSEED® dozvoljava distribuciju semena po obrascu setve paralelnom ili dijagonalnom. Ovakva šema setve obezbeđuje svim biljkama pristup hranivima, vodi i suncu čime se postiže jednako nicanje i rast kao i jaka populacija useva.

 Optima SX namenjena je za preciznu i brzu setvu

Optima SX namenjena je za preciznu i brzu setvu. Sejalicu karakteriše visoki otvarač koji produbljuje setvenu brazdicu i pravi je jednako za svaki par tanjira otvarača. Postoji i raoni produbljivač brazdice koji omogućava da svako seme bude posejano na jednakoj dubini.

Iza otvarača je postavljen gumeni pritisni točak na kojem se podešava ugao i pritisak. Pritisak po setvenoj bateriji je oko 230 kg. Sejalica je potpuno podesiva hidraulično iz kabine traktora, a setvene sekcije se mogu postaviti na međusobnom rastojanju od 35 cm do 80 cm. Na terminalu sejalice u kabini traktora vozač ima pregled broja zrna, kao i informacije o pozicijama gde je seme posejano tako da ne može doći do duple setve, odnosno preklapanja kao ni praznih mesta u setvenom redu. 

Setvene baterije Optima SX rade tako da postižu tačnu distribuciju semena i precizno ulaganje pri radnoj brzini od 18 km/h. Za setveni uređaj je karakteristično da radi sa nadpritiskom, a da nema zaptivki pa samim tim ni trenja i habanja. Svaku setvenu jedinicu pogoni integrisani elektromotor sa Geoseed® funkcijama koje obezbeđuju varijabilnu setvu. Svaka setvena jedinica ima rezervoar za seme zapremine 60l.

Info

Kategorija: Sijačice
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 05.02.2020.
Datum izmjene oglasa: 13.08.2020.
Pregleda: 68811
Šifra oglasa: 45871

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas