Kverneland Optima SX - sejalica velike efikasnosti

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Sijačice.

Cijena: na upit

Opis

Optima SX širokoredna sejalica zahvaljujući svojoj setvenoj jedinici omogućava maksimalne performanse i efikasnost u radu. Sa viskom preciznošću postavljanja svakog semena i većim radnim brzinama do 18 km/h postiže se 50% veća efikasnost.

Kompletno novi dizajn "srca" setvenog aparata serije Optima SX sejalica omogućava preciznu setvu na 18 km/h. Sa novim setvenim aparatom Kverneland inžinjeri nude novu tehnologiju. Seme u setvenu brazdicu na ovim sejalicama plasira se vazdušnom strujom pri brzini ispucavanja 70 km/h. Seme "hvata" točak koji ga smiruje i nežno polaže u brazdicu.

Svaki negativan uticaj kao što su vibracije koje se javljaju na putu između mesta pozicioniranja semena i ispucavanja su eliminisani uprkos brzoj vazdušnoj struji. Svaki setveni aparat je elektronski pogonjen i kontrolisan preko ISOBUS konekcije. Dodatni generator ili izvor energije nije potreban, a snabdevanje energijom i kontrola je takođe preko ISOBUS sistema. 

Zahvaljujući elektro pogonu kompletna kontrola i praćenje rada sejalice je omogućena iz kabine trakotra u skladu sa ISOBUS standardom. Preko električnog pogona e-drive, svaka setvena jedinica pogoni se individulano preko elektromotora. Rastojanje setve u redu se može podešavati u toku setve. Sve setvene jedinice mogu se uključivati pojedinačno. Elekto pogon korisnicima donosi i prednost koja se ogleda u mogućnosti induvidualnih uključivanja stalnih tragova koji se mogu uskladiti sa bilo kojim širinom prskalice. 

Ova sejalica namenjena je za setvu kukuruza, šećerne repe, pasulja i suncokreta. Optima SX radi korišćenjem ISOBUS tehnologije koja podrazumeva i dobro poznate funkcije sistema GEOCONTROL i GEOSEED® čak i pri velikim radnim brzinama. GEOSEED® dozvoljava distribuciju semena po obrascu setve paralelnom ili dijagonalnom. Ovakva šema setve obezbeđuje svim biljkama pristup hranivima, vodi i suncu čime se postiže jednako nicanje i rast kao i jaka populacija useva.

 Optima SX namenjena je za preciznu i brzu setvu

Optima SX namenjena je za preciznu i brzu setvu. Sejalicu karakteriše visoki otvarač koji produbljuje setvenu brazdicu i pravi je jednako za svaki par tanjira otvarača. Postoji i raoni produbljivač brazdice koji omogućava da svako seme bude posejano na jednakoj dubini.

Iza otvarača je postavljen gumeni pritisni točak na kojem se podešava ugao i pritisak. Pritisak po setvenoj bateriji je oko 230 kg. Sejalica je potpuno podesiva hidraulično iz kabine traktora, a setvene sekcije se mogu postaviti na međusobnom rastojanju od 35 cm do 80 cm. Na terminalu sejalice u kabini traktora vozač ima pregled broja zrna, kao i informacije o pozicijama gde je seme posejano tako da ne može doći do duple setve, odnosno preklapanja kao ni praznih mesta u setvenom redu. 

Setvene baterije Optima SX rade tako da postižu tačnu distribuciju semena i precizno ulaganje pri radnoj brzini od 18 km/h. Za setveni uređaj je karakteristično da radi sa nadpritiskom, a da nema zaptivki pa samim tim ni trenja i habanja. Svaku setvenu jedinicu pogoni integrisani elektromotor sa Geoseed® funkcijama koje obezbeđuju varijabilnu setvu. Svaka setvena jedinica ima rezervoar za seme zapremine 60l.

Info

Kategorija: Sijačice
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 05.02.2020.
Datum izmjene oglasa: 13.08.2020.
Pregleda: 68731
Šifra oglasa: 45871

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas