Imants - rotacione mašine

Kontaktiraj

Titan Machinery d.o.o

Kontakt - Titan Machinery d.o.o

Titan Machinery d.o.o
Rumenački Put 119v, 
Novi Sad, Srbija
tel.  +381 (0) 21 459 450
web: www.titanmachinery.co.rs

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

48 SX serija - potpuno novi koncept u rotacionim mašinama sa motičicama za peskovita i laka glinovita zemljišta 

48SX mašina je brža, lakša i jača od prethodnih generacija. Poslednje promene pokazuju da motičice postaju još potrebnije jer mašina može biti opremljena sa sejalicom. 

Koncepcija mašine

48SX je prva rotaciona kopačica sa drljačom, koja ima pogonsko vratilo. Ovaj reduktor posebno razvijen za Imants je predviđen za traktore od 140 do 250KS. Rotaciona kopačica obaljva primarnu obradu sa motikama. Ova osovina se sastoji od 6 nosača, sa motikom na svakom nosaču (3 levo i 3 desno). Iza osovine sa motikama, nalazi se valjak sa prstima koji priprema zemljište za setvu i obezbeđuje neophodnu konsolidaciju.

Ovim načinom obrade obezbeđuje se:

 • savršenu konsolidaciju setvenog sloja;
 • idealno ravnu površinu;
 • unošenje organskih ostataka po celoj dubini.

Rotacioni plug

Zbog velike ekspanzije na farmi i visoke cene goriva, veoma je važno da izaberete mašinu visoke efikacnosti i rezultata rada kako bi se smanjili troškovi. Korišćenjem rotacione kopačice zemljište se temeljno obrađuje, bez narušavanja strukture tla. Kopanjem zemljišta mogu se inkorporirati ogromne količine organskih materija. 

Organske materije se mešaju sa gornjim slojem, gde se nalazi kiseonik i mikroorganizmi i lako se mogu razložiti organske materije. 

Ušteda vremena kroz kombinovane operacije

Smanjenjem broja prohoda povećava se produktivnost vozača po času! Kombinovanjem rotacionog pluga sa sejalicom ili sadilicom eliminiše se dodatni prohod po polju i izbegava se sabijanje zemljišta. 

Ogromne uštede se mogu postići kada se na prednji podizni sistem montira malčer za usitnjavanje žetvenih ostataka ili zelene mase. Sa rotacionim plugom može se raditi fumigacija zemljišta kada ima glatki valjak koji zatvara setveni sloj i tako gasovi ostaju duže u zemljištu i postiže se bolja efikasnost.

Gde se mašina upotrebljava

48SX je mašina za peskovita laka glinovita zemljišta (za teža glinovita zemljišta koriste se drugi modeli). Mašina ja predviđena za prosečne farme/gazdinstva od 100-600 ha i traktore od 140 do 250KS. Radni učinak je 2 ha/h! Mogu se obraditi čak vrlo male parcele, bez stvaranja brazde i postiže se isti efekat na krajevima i sredini parcele.

 • Model: 48SX300H;
 • Radna širina: 300cm;
 • Radna dubina: 15-35cm;
 • Broj motika: 36;
 • Idealna brzina: 7km/h;
 • Minimalna potrebna KS: 140KS;
 • Maksimalna KS: 250KS;
 • Težina: 2.750kg.

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 29.07.2019.
Datum izmjene oglasa: 08.11.2019.
Pregleda: 206
Šifra oglasa: 43941

Dokumenti


Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas