Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Guttler - Zemljomajstor - obrada zemljišta

Güttler Kft. (SRB)

Kontakt - Güttler Kft. (SRB)

tel: +381691842533
e-mail: petes.csilla@guttler.rs

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

  • Priprema posteljice semena i po najnepovoljnijim zemljištima
  • smanjeni troškovi obrade oranja
  • efikasnije razbijanje grudava,bolja struktura zemljišta
  • višenamenska radna mašina, raniji povrat uloženih sredstava

Ključ savršene obrade oranja: usitnjavanje grudvi i valjanje

U slučaju osnovne obrade oranjem zemljomajstor Güttler kompaktori pružaju optimalno rešenje za obradu oranja i za pripremu posteljice semena. Obradom oranjem je u velikoj meri skopčan problem stvaranja grudava, razora, slogova. Ravnjač Zemljomajstora pomera zemljište po površini čitavom širinom. Na taj način struže višak zemljišta sa slogova, popunjava razore. Snažne opružne motičice dalje usitnjavaju grudve, ali najintenzivnije razbijanje grudava vrši zadnji Güttler valjak. 

Izvanredno samočišćenje
U Zemljomajstoru Güttler se ugrađuju zvezde sa dvojakim prečnikom. Zvezde sa različitim prečnicima međusobno se mogu ekscentrično pomerati, i time međusobno se neprekidno čiste. Kod obrade oranja, na površinu često izlazi zemljište povećane vlažnosti, koje uzrokuje ulepljivanje kod različitih valjaka. Međutim, Güttler valjak zbog sposobnosti samočišćenja ne ulepljuje se ni onda kada drugi valjci već jeste.

Priprema posteljice semena motičicama kultivatora Zemljomajstor

Kod pripreme posteljice semena opružne motičice Zemljomajstora imaju ključnu ulogu. Ove motičice kultivatora slegnute, zbijene slojeve zemljišta rastresaju, pobolšavajući strukturu zemljišta za odgovarajući smeštaj semena. Motičice vrše i funkciju mešanja, da bi biljne ostatke po površini izmešali sa zemljištem i potpomogli stvaranju humusa. Mešanje zemljišta ima još jednu važnu ulogu. Naime, nanošeno sredstvo za zaštitu bilja što pre se unosi u zemljište, aktivna materija će u toliko većoj meri biti iskorišćena. O zatvaranju zemljišta i o obrazovanju potrebno zbijene osnove posteljice semena brine ugrađen Güttler valjak. 

Prenosivost - transportovanje
Zemljomajstor kompaktor postoji u dve radne širine. Manji, od 3m sa krutim ramom ima identičnu transportnu sirinu od 3m. Veći, od 4,5 m hidraulično je sklopljiv, tako je transportna širina 2,4m. Pojavljivanjem (u perspektivi) Zemljomajstora većeg radnog zahvata (6m) jedna od ključnih osobina će biti prenosivost – transportovanje.

Pogodan za samostalno valjanje 

Jedna od velikih prednosti Güttler-ovog Zemljomajstora jeste što ova mašina sadrži više radnih elemenata, tako je pogodna za vršenje raznovrsnih poslova. Mašina je tako konstruisana da se ugrađeni Güttler valjak može i samostalno koristiti. Prizmatičan profil Güttler-valjka omogućava da kao rezultat rada ovim valjkom dobijemo specijalnu strukturu zemljišta. Suština ove strukture zemljišta jeste da na dubini posteljice semena se stvori jedan dovoljno zbijen sloj sa očuvanom vlagom fine mrvičaste strukture. U ovakvoj sredini seme brzo klija zbog dovoljno raspoložive vlage. 

Valjanje za podsticaj bokorenja u cilju većeg prinosa
Prolećnim valjanjem ozimih strnina Güttler Zemljomajstor proizvodi još veću korist. Korićenje Zemljomajstora, kao samostalni valjak, jako se preporučuje za prolećno valjanje ozimih strnina jer se postiže čak 15% povećanje prinosa. Valjak u dovoljnoj meri ozleđuje usev, odnosno prethdno razbačeno đubrivo unosi u zemljište. Tako je bolje iskorišćenje istog. Dalja prednost jeste u tome što valjak umnogome učestvuje u mehaničkom uništavanju širokolisnih korova.

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Županija: Severnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 23.02.2018.
Pregleda: 641
Šifra oglasa: 37549

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas