Chikara

Orchem d.o.o.

Kontakt - Orchem d.o.o.

Orchem d.o.o.
Stenjevečka 38
10 000 Zagreb
tel/fax: +385 1 5510 292
tel/fax: +385 1 5520 860

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Chikara 25 WG je dio Belchimovog programa zaštite. Kontaktno-sistemični herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u vinogradima starijima od četiri godine, nasadima maslina i agruma, nepoljoprivrednim površinama (pruge, nasipi, industrijske površine), rasadnicima šumskog i ukrasnog bilja.

Djelatna tvar: flazasulfuron 250 g/kg
Formulacija sredstva: močive samodispergirajuće granule (WG)
Registracijski broj: UP/I-320-20/06-01/235
Vlasnik registracije: ISK Biosciences Europe N.V., Belgija
Pakiranje: 50 g, 200 g

Primjena:
Na vinovu lozu, agrume, masline

 • Koristi se u nasadima viših uzgojnih oblika starijim od četiri godine u količini od 60-200 g/ha tretirane površine. Visina doze utječe više na dužinu nego na spektar djelovanja
 • Za vrijeme prskanja korovi mogu imati najviše 10 cm visine

CHIKARA 25 WG odlično se kombinira sa sredstvima na osnovi aktivne tvari glifosat i to u dozi od 4-6 l/ha sredstva na osnovi 360 g/l glifosata.

 • Zbog odličnog i dugog djelovanja preko tla CHIKARA 25 WG može se koristiti i u vrijeme kada korovi još nisu iznikli (npr. kasno u jesen i rano u proljeće). Tada nije opravdano u kombinaciji koristiti i glifosat budući on djeluje samo preko lista.
 • Sa herbicidom CHIKARA 25 WG (+glifosat) u velikim djelom slučajeva sa jednim prskanjem može se rješiti problem korova u nasadima. Ako ima potrebe za korekcijama u kasno ljeto ili u jesen za korekciju može se koristiti preparat na osnovi glifosata.
 • Ima iznimno dugo djelovanje preko tla, pa stoga višegodišnja uporaba herbicida CHIKARA 25 WG prema predloženom programu iz godine u godinu smanjuje zakorovljenost nasada, a i doza samog herbicida može se smanjivati.

NAPOMENA: u nasadima se herbicidom tretira uglavnom u trake (otprilike trećina površine). Stoga je za tretman površine od 1 ha potrebna jedna trećina doze te se tako u praksi najviše preporuča 30 - 60 g preparata CHIKARA 25 WG u kombinaciji sa 1,5-2 l/ha preparata na bazi glifosata.

 • Željezničke pruge, javne površine (industrijske površine, građevinske površine, ostaci građevina iz povijesti, groblja, trgovi, trake uz cestu, gradske površine)
 • U količini do 200 g/ha (20 g na 1000 m2) uz utrošak 200-400 l vode/ha, tretirajući od ožujka do travnja kada su korovi u fazi ponika.
 • Za proširenje spektra suzbijanja koristiti u kombinaciji s 5-7 l/ha sredstva na osnovi 360 g/l aktivne tvari glifosat.

Prednosti

CHIKARA 25 WG sadrži flazasulfuron koji ima: najduže djelovanje na korove u nasadima i najširi spektar djelovanja u grupi rezidualnih (zemljišnih) herbicida,

 • Sinergija sa glifosatom
 • Jednostavna upotreba

Povoljne toksikološke i ekotoksikološke osobine:

 • Bezopasan za pčele,
 • Izvan skupine otrova,
 • Povoljan u integriranoj proizvodnji bilja

Karenca: 63 dana za vinovu lozu, 30 dana za maslinu i agrume

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 16.01.2018.
Pregleda: 587
Šifra oglasa: 37062

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas