Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Chikara 25 WG

Belchim Crop Protection HR d.o.o.

Kontakt - Belchim Crop Protection HR d.o.o.

Belchim Crop Protection HR d.o.o.
Oreškovićeva ulica 1A, 10 000 Zagreb
tel/fax: +385 (0)1 552 0860

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Chikara 25 WG je dio Belchimovog programa zaštite. Kontaktno-sistemični herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u vinogradima starijima od četiri godine, nasadima maslina i agruma, nepoljoprivrednim površinama (pruge, nasipi, industrijske površine), rasadnicima šumskog i ukrasnog bilja.

Djelatna tvar: flazasulfuron 250 g/kg
Formulacija sredstva: močive samodispergirajuće granule (WG)
Registracijski broj: UP/I-320-20/06-01/235
Vlasnik registracije: ISK Biosciences Europe N.V., Belgija
Pakiranje: 50 g, 200 g

Primjena:
Na vinovu lozu, agrume, masline

  • Koristi se u nasadima viših uzgojnih oblika starijim od četiri godine u količini od 60-200 g/ha tretirane površine. Visina doze utječe više na dužinu nego na spektar djelovanja.
  • Za vrijeme prskanja korovi mogu imati najviše 10 cm visine.
  • CHIKARA 25 WG odlično se kombinira sa sredstvima na osnovi aktivne tvari glifosat i to u dozi od 4-6 l/ha sredstva na osnovi 360 g/l glifosata.
  • Zbog odličnog i dugog djelovanja preko tla CHIKARA 25 WG može se koristiti i u vrijeme kada korovi još nisu iznikli (npr. kasno u jesen i rano u proljeće). Tada nije opravdano u kombinaciji koristiti i glifosat budući on djeluje samo preko lista.
  • Sa herbicidom CHIKARA 25 WG (+glifosat) u velikim djelom slučajeva sa jednim prskanjem može se rješiti problem korova u nasadima. Ako ima potrebe za korekcijama u kasno ljeto ili u jesen za korekciju može se koristiti preparat na osnovi glifosata.
  • CHIKARA 25 WG ima iznimno dugo djelovanje preko tla, pa stoga višegodišnja uporaba herbicida CHIKARA 25 WG prema predloženom programu iz godine u godinu smanjuje zakorovljenost nasada, a i doza samog herbicida može se smanjivati.
  • NAPOMENA: u nasadima se herbicidom tretira uglavnom u trake (otprilike trećina površine). Stoga je za tretman površine od 1 ha potrebna jedna trećina doze te se tako u praksi najviše preporuča 30 - 60 g preparata CHIKARA 25 WG u kombinaciji sa 1,5-2 l/ha preparata na bazi glifosata.

Željezničke pruge, javne površine (industrijske površine, građevinske površine, ostaci građevina iz povijesti, groblja, trgovi, trake uz cestu, gradske površine)

  • U količini do 200 g/ha (20 g na 1000 m2) uz utrošak 200-400 l vode/ha, tretirajući od ožujka do travnja kada su korovi u fazi ponika.
  • Za proširenje spektra suzbijanja koristiti u kombinaciji s 5-7 l/ha sredstva na osnovi 360 g/l aktivne tvari glifosat.

Prednosti

  • CHIKARA 25 WG sadrži flazasulfuron koji ima: najduže djelovanje na korove u nasadima i najširi spektar djelovanja u grupi rezidualnih (zemljišnih) herbicida,
  • Sinergija sa glifosatom
  • Jednostavna upotreba

Povoljne toksikološke i ekotoksikološke osobine:

  1. Bezopasan za pčele,
  2. Izvan skupine otrova,
  3. Povoljan u integriranoj proizvodnji bilja.

Karenca: 63 dana za vinovu lozu, 30 dana za maslinu i agrume

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 09.01.2017.
Pregleda: 2534
Šifra oglasa: 30672

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas